Flash ⚡ udeřil dvakrát! Blýská se na úsvit DCU?

Flash ⚡ udeřil dvakrát! Blýská se na úsvit DCU?
Sdílej
 
Nejrychlejší superhrdina doběhl až do minulosti. Ve svém prvním samostatném filmu se Flash objeví dvakrát. Zachraňuje svět s Batmanem z roku 1989 a místo Supermana spojil síly se Supergirl. Nastává soumrak spravedlnosti a blýská se na úsvit DCU.

Říká se, že blesk nikdy neudeří na stejné místo dvakrát. Ale pro superhrdiny platí úplně jiná pravidla. A tak se v dlouho očekávaném letním eposu opravdu objevuje dvojitý Flash. Jak se to stalo? Samozřejmě nedopatřením.

Titulní hrdina použije svou superrychlost, aby změnil vlastní tragickou minulost. Kvůli pokusu zachránit rodinu se setkává s vlastní mladší alternativní verzí a navíc stvoří svět bez Supermana a spol. Startuje závod o život, který ovlivní budoucnost světa – toho filmového a asi i našeho.

Soumrak spravedlnosti

Flash je třináctým filmem série, která začala Mužem z oceli a která je označená zkratkou DCEU (DC Extended Universe – rozšířený vesmír DC). A zároveň jedním z posledních. Zatímco konkurenční Marvel drží nepřerušenou linii dobrodružství, tady se chystá restart.

Není žádným tajemství, že události ve filmu Flash nakonec povedou k výměně některých hrdinů. Pak začne nová éra nazvaná DCU (DC Universe). Chcete ještě vidět Batmana z Ligy spravedlnosti? Možná i Wonder Woman? Tohle je vaše poslední šance! Přesto je lepší brát Flashe samostatně. A přitom si třeba užít důchodového Temného rytíře.

Batman vašich rodičů - z roku 89

Batman se vrací. A tentokrát to je opravdu ten samý hrdina, který se naposledy objevil ve filmu Batman se vrací z roku 1992. Před třiceti lety vaši rodiče sledovali zajímavě bizarního Temného rytíře ve dvou dílech série, kterou natočil Tim Burton (Wednesday, Střihoruký Edward).

Zahrál si ho Michael Keaton, dnes známý jako Vulture z prvního marvelovského filmu se Spider-Manem. Teď je Keaton zpátky. Stejná kápě. Stejné auto. Plus vrásky. Když se s ním Flash potká v alternativním světě, vzniká mezi nimi vztah jako mezi otcem a synem.

Supergirl 🦸‍♀️  je dívka z oceli

V alternativních světech mnohovesmíru se určité (nebo všechny) události odehrávají trochu (nebo úplně) jinak. Tvář i věk Batmana se mohou změnit. Jenže problémy zůstávají pořád stejné, zvlášť pokud se týkají ničení světa.

Dvakrát Flash a jedna řež •  Vertical Entertainment

Flash se dostává přesně do té chvíle v minulosti, kdy na Zemi dorazil zlý General Zod. Ve scéně jako vystřižené z filmu Muž z oceli z roku 2013 ale něco podstatného chybí: Superman. Místo něj je tady jeho sestřenice. Jmenuje se Kara, ale říká si Supergirl.

Impro tým

Flash, starý Batman, nová Supergirl. Improvizovaný tým se stává náhradní rodinou pro titulního hrdinu. Jeho první samostatný film může být zároveň poslední kapitolou Flashovy ságy. Ale ať už se (s ním) stane cokoliv, další superhrdinové určitě povstanou. I tady platí, že konec je nový začátek. ⚡

Flash

Režie: Andy Muschietti

Hrají: Ezra Miller, Michael Keaton, Sasha Calle, Ben Affleck, Michael Shannon

Premiéra: od 15. 6. 2023 v kinech

Komiksový začátek:

Flashpoint a Nejrychlejší muž světa

Od dob, kdy se Flash naposledy objevil v Lize spravedlnosti, uběhla dlouhá doba. Co dělal mezitím, prozrazuje nový komiks Nejrychlejší muž světa. Oficiální prolog k filmu zachycuje dobrodružství nejistého hrdiny, který neumí pořádně ovládat vlastní schopnosti. Požádá o pomoc Batmana a pak už musí rychle vyběhnout do ulic bojovat se zločinem. V nové edici vychází i legendární komiks Flashpoint. Jedna z největších superhrdinských událostí, která zásadně změnila celý vesmír vydavatelství DC Comics, je hlavní inspirací filmu Flash.

Flash končí!

Oblíbený seriál s jinou variantou bleskově rychlého hrdiny doběhl na konec dlouhé cesty. V květnu měla premiéru poslední epizoda závěrečné deváté řady televizního Flashe. Po jedenácti letech tak skončil i ambiciózní projekt Arrowverse, který postupně vytvořil mnohovesmír současných i minulých seriálů inspirovaných příběhy vydavatelství DC Comics. Arrow nebo nebo Supergirl (jiná než v novém filmu) společně překonávali různé krize na nekonečnu zemí. Jediní, kdo ještě „přežili“, jsou Superman a Lois.

Flash: Bleskově úspěšný superhrdina z Arrowverse

Flash: Bleskově úspěšný superhrdina z Arrowverse

DCU: Filmy, seriály, co se chystá

DCU: Filmy, seriály, co se chystá

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

 

Články odjinud