Avatar se odkládá: Star Wars a Marvel mají zpoždění

Avatar se odkládá: Star Wars a Marvel mají zpoždění
Sdílej
 
O filmové sérii Avatar se asi dá říct, že na její pokračování se vyplatí si počkat. Ale studio Disney odkládá i premiéry nových Star Wars a filmů od Marvelu. Zpoždění se týká skoro všech netrpělivě očekávaných novinek. Kdy uvidíme Avengers, Thunderbolts, Fantastic Four nebo třetího Deadpoola? Nová data uvedení do kin najdete tady.

Filmové studio Disney mění budoucí plány a posunuje data nadcházejících premiér. Ušetřena nezůstala žádná z největších současných sérií. Mezi uvedením prvního Avataru a druhým dílem Cesta vody uplynulo více než deset let a další pokračování taky nabírají zpoždění.

Studio Disney oznámilo, že Avatar 3 se opozdí o rok a posunulo premiéru filmu z původního prosince 2024 o celý rok. Nové datum premiéry je prosinec 2025. Další díly uvidíme v kinech ještě později - Avatar 4 v prosinci 2029 a Avatar 5 v prosinci 2031.

Opozdí se Hvězdné války i Avengers

Změny se týkají i ságy Star Wars a studia Marvel, které Disney vlastní. Nedávno oznámené nové Hvězdné války teď mají mít premiéru rychleji po sobě: v květnu a prosinci 2026 se plánuje uvedení dvou filmů, třetí pak má dorazit do kin později.

Thunderbolts vystřídají Avengers •  Marvel Studios

O rok se odkládá se také očekávaný návrat Avengers s názvem Kang Dynasty (Kangova dynastie) z května 2025 na květen 2026. Dalších se týká kratší zpoždění v rámci několika měsíců: Captain America: Brave New World má nové datum premiéry v červenci 2024, Thunderbolts v prosinci 2024. Blade v únoru 2025 a Fantastic Four v květnu 2025.

Naopak Deadpool 3, ve kterém se vrací Wolverine, dorazí do kin dříve - v květnu 2024. A mimochodem, na srpen příštího roku je naplánovaný dokonce i nový film s Vetřelcem.

Budoucnost Marvelu: Průvodce ABC po mnohovesmíru

Budoucnost Marvelu: Průvodce ABC po mnohovesmíru

Hvězdné války nikdy neskončí: O čem budou další Star Wars?

Hvězdné války nikdy neskončí: O čem budou další Star Wars?

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

 

Články odjinud