Flash: Bleskově úspěšný superhrdina z Arrowverse

Flash: Bleskově úspěšný superhrdina z Arrowverse
Sdílej
 
Zapomeňte na Marvel. Aspoň na chvíli, jestli to dokážete. Nejúspěšnější superhrdinské seriály současnosti totiž vznikají podle komiksů konkurenčního vydavatelství DC a jeden z nich se už brzy začne vysílat i česky. Jeho hlavní hrdina Flash bojuje proti zlu ve vlastním sdíleném vesmíru nazvaném Arrowverse.

 

Flash je rychlý jako blesk. Je to sympaťák s tragickou minulostí a velkým srdcem, který odhodlaně bojuje proti různým, často docela divným zloduchům a padouchům. Dokonce dokáže překonat čas a nahlédnout do budoucnosti nebo minulosti. Možná ho znáte z komiksů. Ale je fakt, že doběhnout na české televizní obrazovky, mu trvalo trochu déle.

Není Flash jako Flash

Seriál Flash měl premiéru už na podzim roku 2014. Stal se hitem americké televize. Postupně vzniklo zatím šest řad a sedmá se připravuje. U nás na první sérii rovnou navazuje druhá řada.

Flash běží na Prima COOL •  Warner Bros.

Flash nabral takové zpoždění, že seriálového superhrdinu předběhla filmová verze. Jestli jste před třemi lety viděli film Liga spravedlnosti, ve kterém Batman, Superman a Wonder Woman dají dohromady vlastní suprehrdinský tým, možná si vzpomenete. V něm se taky prohání rychlý hrdina v rudém kostýmu.

Jenže to je úplně jiný Flash. Vznikl sice podle stejné komiksové předlohy, ale jinak nemá se seriálem nic společného – počínaje tím, že ho hraje jiný herec.

Batman, Superman, Wonder Woman: Všichni Znovuzrozeni!

Batman, Superman, Wonder Woman: Všichni Znovuzrozeni!

Geoff Johns, který je autorem komiksových příběhů Flash: Znovuzrození nebo Flashpoint považuje seriálového Flashe za „nejvěrnější adaptaci komiksu od vydavatelství DC, která kdy vznikla”. Hlavně proto, že v seriálu nechybí nic z původní mytologie hrdiny.

Co je to „Arrowverse”?

Flash je právoplatným nástupcem úspěšného seriálu Arrow o superhrdinovi, který vyzbrojený lukem a speciálními šípy bojuje proti bezpráví jako novodobý Robin Hood. Oba seriály se odehrávají ve stejném fiktivním světě nazvaném „Arrowverse”. Jejich hrdinové se dokonce setkávají.

Flash a Arrow (uprostřed) bok po boku •  Warner Bros.

Flash se poprvé objevil v 8. a 9. epizodě třetí série Arrowa. Ten na oplátku nechybí v několika dílech první série Flashe. Ale to není všechno. V pozdějších příbězích vystupují také hvězdy dalších seriálů, někdy i všechny najednou.

Tady se DC povedlo porazit Marvel, napodobit úspěšnou strategii filmového studia s týmem Avengers a udělat z televizních příběhů o superhrdinech jeden velký… no, vlastně seriál.

Seriály Arrowverse:

Arrow (2012–2020)

Flash (2014 - dodnes)

Constantine (2014–2015)

Supergirl (2015 – 2021)

Legends of Tomorrow (2016 – dodnes)

Black Lightning (2018 – dodnes)

Batwoman (2019 – dodnes)

Superman & Lois (2021)

Foto:  Warner Bros.

Superman: Různé tváře nejznámějšího superhrdiny

Superman: Různé tváře nejznámějšího superhrdiny

Filmoví superhrdinové: Harley Quinn je víc než sebevražedný Joker nebo Deadpoool v sukních

Filmoví superhrdinové: Harley Quinn je víc než sebevražedný Joker nebo Deadpoool v sukních

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

 

Články odjinud