Indiana Jones 🤠 nebo 👽 Tajná invaze?!!

Indiana Jones 🤠 nebo 👽 Tajná invaze?!!
Sdílej
 
Největší dobrodruh všech dob Indiana Jones je v novém filmu Nástroj osudu polozapomenutou legendou. Ale i v šedesátých letech se znovu střetne s nacisty. A znovu jim dá pěstí do nosu... Mezitím začala Tajná Invaze u Marvelu!

Film a knihy v ABC:

🎥 FILM

Indiana Jones a nástroj osudu

Největší dobrodruh všech dob Indiana Jones se ohání bičem i hláškami už od roku 1981, kdy měl premiéru jeho první film Dobyvatelé ztracené archy. V příběhu, který se odehrává ve 40. letech, se střetl s univerzálními padouchy – s nacisty. Ti jsou vždycky dobří k tomu, aby dostali pěstí do nosu. A proto to nebude jinak ani v novém filmu Indiana Jones a nástroj osudu.

Zapomenutá legenda

Čas letí a legendární hrdina už má své roky. Nástroj osudu se navíc odehrává na konci šedesátek, kdy docházelo ke společenským změnám. Indianu Jonese předběhla doba, na jeho dobrodružství se zapomnělo. Proč by nás mělo zajímat, že objevoval poklady v zapomenutých hrobkách? Nebo se vrhal z cválajícího koně na rozjetý tank, když se člověk dostal až na Měsíc?

Protože nový film natočil James Mangold, režisér filmu Logan, ve kterém slavně zaklepal bačkorami superhrdina Wolverine. A taky proto, že prvních 25 minut Indy řádí jako za mlada.

Čas na dobrodružství

Úvodní akční scéna se odehrává ve stejné éře jako Dobyvatelé ztracené archy. Indy proniká do nacisty okupovaného hradu v Evropě. Vyhlášené trikové studio ILM kvůli tomu digitálně omladilo herce Harrisona Forda a je to jízda!

Přesto hlavní hrdina nacistům neunikne. O třicet let později mu jdou po krku zpátky v Americe. Chtějí získat Nástroj osudu. Tajemný artefakt by mohl změnit dějiny. Že narazí, je jisté. Stejně jako to, že kdyby mělo dobrodružství jméno, znělo by: Indiana Jones.

REŽIE: James Mangold

HRAJÍ: Harrison Ford, Phoebe Waller-Bridgeová, Mads Mikkelsen, Antonio Banderas, Boyd Holbrook

PREMIÉRA: 29. června 2023

Univerzita dostala balíček pro Indianu Jonese

Univerzita dostala balíček pro Indianu Jonese

🎥 SERIÁL

Tajná invaze

Nová minisérie studia Marvel se inspiruje slavnou komiksovou událostí Tajná invaze (více níže), ale odehrává se jinak. Tohle není epická bitva s armádou superhrdinů. Jestli upoutávky nelžou, čeká nás napínavý paranoidní špionážní příběh. Jeho hlavním hrdinou je Nick Fury.

Bývalý tajný agent, který dal kdysi dohromady Avengers, zjistí, že jsme opět v ohrožení. Mimozemští skrullové se maskují za lidi a pronikli do nejvyšších pater společnosti. O co jim jde? A proč?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

 

Články odjinud