Zázraky bez Avengers: Kdo je v novém týmu Marvels?

Zázraky bez Avengers: Kdo je v novém týmu Marvels?
Sdílej
 
Marvels dorazily na Disney plus! Captain Marvel si do druhého filmu přibrala posily. Bude je potřebovat. Bez Avengers si musí poradit s novou hrozbou, která může zničit celý filmový vesmír studia Marvel. Kdo doplnil její zázračnou trojici a jak vznikl nový tým Marvels?

Marvels na Disney plus:

film můžete sledovat online od 7. února 2024.

Kdo by vyhrál v souboji proti Thorovi? Nebo Hulkovi? Nebo Thorovi a Hulkovi dohromady? Jmenuje se Carol Danversová, ale znáte ji jako Captain Marvel. Její stejnojmenné dobrodružství se stalo prvním superhrdinským filmem s ženou v hlavní roli, který vydělal přes miliardu dolarů.

Zároveň to bylo první sólo dobrodružství superhrdinky ve filmovém vesmíru studia Marvel. Ale to už je minulost. Budoucnost patří pokračování. Jenže místo číslovky nebo chytlavě dramatického podtitulu jsme se dočkali množného čísla – přichází Marvels. 

Marvels = Captain Marvel na druhou 

Studio Marvel tvrdí, že přímé pokračování nikdy nebylo v plánu. Místo toho nový film Marvels svede dohromady tři různé hrdinky, které toho mají překvapivě mnoho společného. O koho jde? Zaprvé je to samozřejmě Captain Marvel.

Zadruhé Monica Rambeauová, která zná nejsilnější Avengerku jednoduše jako „tetu Carol“. Naposledy se viděly, když byla Monica malá, v roce 1995, ve kterém se odehrával „první díl“ Captain Marvel. Od té doby uběhlo třicet let. Monica mezitím dospěla a získala vlastní superschopnosti (v seriálu WandaVision). Stejně jako „teta“ umí létat a je prakticky nezničitelná. A do třetice je tady ještě jistá Ms. Marvel. Podobnost jmen není vůbec náhodná! 

Do třetice Ms. Marvel 

Ještě nedávno byla Kamala Khanová obyčejná šestnáctiletá holka z muslimské komunity v New Jersey. Chodila do školy a zbožňovala Avengers. Ale pak se něco stalo… Seriál Ms. Marvel prozrazuje, jak díky nalezenému magickému náramku odhalila vrozený superhrdinský potenciál a na počest svého největšího idolu si vybrala přezdívku „Slečna zázračná“.

Když nakonec došlo na tradiční bonusovou scénu v závěrečných titulcích, Ms. Marvel si nečekaně vyměnila místo s opravdovou Captain Marvel. Zatímco překvapená Carol se najednou ocitla v bezpečí dívčího pokojíčku, nic netušící Kamala vletěla doprostřed kosmických nebezpečenství. A rovnou tím nastartovala děj nového filmu Marvels. 

Zamíchané superschopnosti

Co se stala hrdinkou, Captain Marvel pořád někde lítá. Má plné ruce práce s naháněním padouchů po všech koutech vesmíru. Nejnebezpečnější z nich je momentálně mimozemská bojovnice Dar-Benn, která se kromě válečného kladiva ohání i stejným náramkem, jako nosí mladá Ms. Marvel.

S jeho pomocí se Dar-Benn podařilo zamíchat se schopnostmi všech tří superhrdinek. Takže teď, když je Carol, Monica nebo Kamala použije, vymění si místa. To by mohl být velký problém zvláště ve chvíli, kdy se střetnou s někým, kdo chce zničit všechno, co mají rády. Ale co kdyby se jim to podařilo využít v boji k vlastnímu prospěchu? Šikovné jsou na to dost. 

Captain Marvel je nejsilnější z Avengers •  Falcon

Monica má podobné superschopnosti jako Captain Marvel •  Falcon

Výš, dál, rychleji… společně

Film Marvels je akční komedie o vzniku nového superhrdinského týmu. Heslo Captain Marvel z minulé podívané „Výš, dál, rychleji (baby)“ vystřídal obměněný slogan aktualizovaný o slovo „společně“. Jeho poselství je jasné. Dokonce i ti nejsilnější dokáží ještě víc, když jim někdo pomůže.

Zázračná trojice Carol, Monica a Kamala se sice dává dohromady náhodou. Ale tak to přece chodí. Když zaútočí nějaký zloduch, musí zasáhnou Avengers a právem se pomstít. Nebo Marvels, aby dokázaly, že zázraky se dějí. 

Tajná invaze:

Co se stalo v seriálu, který skoro nikdo neviděl?

Na konci prvního filmu s Captain Marvel se hlavní hrdinka vydala hledat nový domov pro mimozemšťany Skrully. Později se jí s tím snažil pomoct Nick Fury, který dal mezitím dohromady Avengers a zachránil Zemi. Že je takový úkol dokonce i nad jeho síly, odhaluje mini série Tajná invaze. V ní se někteří Skrullové rozzlobí, začnou být zlí a chtějí získat náš svět jen pro sebe. Fury jim v tom zabrání a vrátí se zpátky na vesmírnou stanici S.A.B.E.R. Právě včas, aby byl po ruce, když začnou řádit Marvels. 

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

Hvězdné války nikdy neskončí: O čem budou další Star Wars?

Hvězdné války nikdy neskončí: O čem budou další Star Wars?

Disney 100: Století Myšáka Mickeyho

Disney 100: Století Myšáka Mickeyho

 

Články odjinud