Hvězdné války v Nadaci připomínají Dunu

Hvězdné války v Nadaci připomínají Dunu
Sdílej
 
Druhá řada ambiciózního sci-fi seriálu Nadace začíná připomínat filmovou Dunu. Stačí mrknout na trailery, ve kterých propukají velkolepé hvězdné války. Divil by se Isaac Asimov, který napsal knižní předlohu? A co nás vlastně čeká?

Film a knihy v ABC:

Nadace

Kdysi dávno v jedné galaxii se zrodila Nadace. Základna veškeré civilizace ochrání všechny poznatky lidstva, až dojde k předpovězenému zániku Galaktické říše. Uběhlo 100 let a říše stále existuje.

Zkáza naopak hrozí samotné Nadaci. Její hrdinové Hari, Gaal a Salvor objevili vesmírnou kolonii Mentaliků, kteří dokáží vnímat a ovlivňovat emoce ostatních a mohli by zhatit pečlivě připravené plány. Začínají další hvězdné války a v sázce je osud celého lidstva.

Trailer na druhou řadu ambiciózního sci-fi seriálu je plný explodujících kosmických lodí, mimozemských monster a fantastických cizích světů. Románové příběhy spisovatele Isaaca Asimova, které posloužily jako předloha, jsou stejně napínavé. Ale tahle Nadace navíc po vizuální stránce připomíná novou filmovou Dunu.

TVŮRCE: David S. Goyer, Josh Friedman

HRAJÍ: Lou Llobellová, Jared Harris, Lee Pace, Leah Harveyová, Laura Birnová

PREMIÉRA: 14. 7. 2023 na Apple TV+

Nadace: Legendární sci-fi před Dunou i Star Wars je teď seriál

Nadace: Legendární sci-fi před Dunou i Star Wars je teď seriál

SERIÁL

Futurama

Trvalo to jen deset let a Futurama je zpátky. Už zase. Kultovní animovaný seriál, který by se dal zjednodušeně popsat jako sci-fi Simpsonovi z 31. století byl v minulosti už několikrát zrušen. Nová jedenáctá řada je jeho třetím zmrtvýchvstáním – a tedy i nezvratným důkazem, že před budoucností se nikdo neschová.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

 

Články odjinud