Film a knihy v ABC: Náměsíčníci, Jak si užít film, Conan z Cimmerie IV., Krize identity, Časohrátky

Film a knihy v ABC: Náměsíčníci, Jak si užít film, Conan z Cimmerie IV., Krize identity, Časohrátky
Sdílej
 
Animovaný film Náměsíčníci vznikl podle dětské knížky Petříkův výlet na Měsíc. Encyklopedie Jak si užít film je skvěle připravená knížka o filmových zážitcích. Komiks Conan z Cimmerie IV. přináší dvě drsné dobrodružství fantastického barbara. Napínavý superhrdinský příběh Krize identity nadchne každého čtenáře. A Časohrátky jsou knížka na pomezí pohádky a detektivky. Seznamte se s filmem, komiksy a knížkou, o kterých píšeme v časopisu ABC č. 12/2022.

Film a knihy v časopisu ABC č. 12/2022:

FILM

Náměsíčníci

Letů na Měsíc není nikdy dost, vždyť je to slibný námět na velké dobrodružství. Tentokrát se obejde bez astronautů a raket. Německý animovaný film Náměsíčníci totiž zvolil mnohem pohádkovější přístup. Vznikl podle dětské knížky Petříkův výlet na Měsíc.

Video se připravuje ...

Animovaný film Náměsíčníci vznikl podle dětské knížky Petříkův výlet na Měsíc • Zdroj: Forum Film

Hlavní hrdina si myslí, že řeči jeho malé sestry o mluvícím broukovi jsou jenom výmysly. Ale když najednou Anna zmizí, Peter si uvědomí, že mluvila pravdu. Snažila se broukovi pomoct, a tak ji unesl zlý Měsíční muž. Aby ji zachránil, musí se Peter vydat za ní. Zúčastní se velkého vesmírného závodu a zažije fantastické dobrodružství na Mléčné dráze. Kupodivu se přitom setkává i s ledním medvědem. Náměsíčníci nám připadají jako něco z divokých představ nenapravitelného snílka. A to máme rádi.

REŽIE: Ali Samadi Ahadi

HRAJÍ: Matěj Převrátil, Václav Knop, Jan Vlasák, Terezie Taberyová

PREMIÉRA: 9. června 2022


KNIHA

Jak si užít film

Film vyvolává spoustu zážitků, které se někomu, kdo ho neviděl, těžko popisují. Téhle české knížce se to podařilo, navíc způsobem, který vyrazí dech. Jak si užít film je velká ilustrovaná historie pohyblivých obrázků na stříbrném plátně i televizní obrazovce. Stejně jako filmy klade i encyklopedie velký důraz na vizuální stránku.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

 

Články odjinud