Všechno je možné! Marvel překračuje hranice mnohovesmíru

Všechno je možné! Marvel překračuje hranice mnohovesmíru
Sdílej
 
Film Spider-Man: Bez domova smazal dosud nepřekročitelné hranice. V mnohovesmíru bude možné skoro všechno. Už brzy nás o tom přesvědčí Doctor Strange. Ale vío tom i Morbius. Studio Marvel není jediné, které posílá superhrdiny do paralelních světů.

Studio Marvel změnilo Hollywood. Než vzniklo, filmy se superhrdiny byly přísně ohraničené příběhy, které na sebe navazovaly jedině v tom případě, že následovalo pokračování. To, co je na komiksových stránkách běžné jako pondělí, bylo v kinech nepředstavitelné. Superhrdinové se prostě nepotkávali.

Ale když Avengers úspěšně navázali na několik samostatných filmů se stejnými herci, došlo k velkému třesku a zrodu prvního filmového vesmíru.

Za všechno můžou Avengers

Avengers měli takový úspěch, že dnes v Hollywoodu neexistuje studio, které by se nesnažilo o vlastní sérii vzájemně propletených filmů (a seriálů). Nejlepším příkladem konkurence jsou filmy jako Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti a Liga spravedlnosti.

Video se připravuje ...

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství • Zdroj: Falcon

Studio Marvel mezitím boří další hranice a začalo novou revoluci. Každý, kdo viděl loňské hity Venom 2: Carnage přichází a hlavně Spider-Man: Bez domova, ví, o co jde. Jestli jste to ještě nestihli a nechcete si zkazit překvapení, následující odstavec raději přeskočte.

Paralelní Spider-Man

Ve scéně ukryté mezi závěrečnými titulky druhého Venoma došlo k malému zemětřesení. Hlavní hrdina dosud žil mimo události filmového vesmíru studia Marvel. Přesto se záhadně přenese do jiné reality a najednou sleduje v televizi „marvelovského” Spider-Mana.

Film Bez domova jde ještě dále. Když sebevědomý mág Doctor Strange způsobí trhlinu mezi mnohovesmíry, proniknou jí padouši z dřívějších filmů s jinými pavoučími muži z paralelních světů. Za nimi následují i „staří” Spider-Meni. A fanoušci? Šílí!

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství •  Falcon

V mnohovesmíru je možné všechno

K přecházení mezi mnohovesmíry nečekaně dochází také v nové podívané Morbius (nebo spíš úplně na konci, co se děje v titulcích se dozvíte níže). Studio Marvel otevírá brány multiversa dokořán.

V květnu bude mít premiéru Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství. Film přímo navazuje na posledního Spider-Mana. V upoutávce se vrací jistá postava ze starých X-Menů a to nemá být ani zdaleka všechno!

Ani konkurence nespí a taky něco chystá. Rychlý superhrdina Flash (znáte ho z Ligy spravedlnosti) bude ve svém vlastním filmu také probíhat mezi mnohovesmíry. Kromě několika alternativních Flashů přitom dokonce narazí na Batmana - zestárlou verzi režiséra Tima Burtona, kterou stejně jako ve filmu z roku 1989 znovu hraje Michael Keaton.

Alternativní světy se zkrátka stávají novou realitou Hollywoodu. Společný film Batmana a Avengers sice nehrozí. Ale jinak bude možné skoro cokoliv.

Doctor Strange a šílenství mnohovesmíru

Doctor Strange a šílenství mnohovesmíru

Morbius a titulky: Co znamenají bonusové scény?

Morbius a titulky: Co znamenají bonusové scény?

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

 

Články odjinud