Morbius a titulky: Co znamenají bonusové scény?

Morbius a titulky: Co znamenají bonusové scény?
Sdílej
 
Je na konci filmu Morbius nějaká bonusová scéna? Ano, v závěrečných titulcích jsou dvě. Dokonce mají spojitost s filmy studia Marvel. Co se v nich děje, co to znamená a jak to souvisí se Spider-Manem, odhalíte tady.

Morbius má dvě titulkové scény ukryté v závěrečných titulcích. V první se na obloze objeví zářící trhlina. Vypadá stejně jako ve filmu Spider-Man: Bez domova, ve kterém došlo k prolínání mnohovesmíru a hrdinové i zloduši procházeli mezi různými paralelními světy - a zároveň filmovými sériemi od různých filmových studií, v tomto případě Sony a Marvel.

Díky magii Doctora Strange se sice podařilo tyto trhliny uzavřít a odeslat každého zpátky, kam patří. Ale kouzlo mělo zřejmě vedlejší účinky: v první bonusové titulkové scéně ukryté v závěrečných titulcích filmu Morbius se objevuje Adrian Toomes alias padouch Vulture (z marvelovského filmu Spider-Man: Homecoming).

Toomes se nečekaně ocitá ve světě, ve kterém žije doktor Morbius. Náhle se objevuje v prázdné vězeňské cele, a protože v tomto vesmíru Toomes nespáchal žádný zločin, rychle je propuštěn na svobodu.

Adriana Toomse hraje Michael Keaton stejně jako ve filmu Spider-Man: Homecoming.

Video se připravuje ...

Morbius: Film „skoro jako od studia Marvel" • Zdroj: Falcon

 

Ve druhé bonusové titulkové scéně se Morbius a Toomes setkávají neznámo kde. Toomsovi se nějakým způsobem podařilo sehnat kostým a vybavení. Nastrojený jako Vulture vysvětluje, že „netuší, jak se sem dostal”, ale myslí sí, že „to má něco společného se Spider-Manem.” A navrhuje, aby „dali dohromady tým” a „udělali něco dobrého.” Na to se Morbius nechá slyšet, že má zájem.

Co to znamená?

Morbius + Venom + Vulture: Vznikne film Sinister Six?

Studio Sony, které vlastní filmová práva na postavy z komiksových příběhů se Spider-Manem, si už dlouho pohrává s myšlenkou dát dohromady tým zloduchů s názvem Sinister Six (Zlověstná šestka).

Michael Keaton jako Adrian Toomes alias Vulture ve filmu Spider-Man: Homecoming •  Marvel Studios/Disney

Před několika lety, kdy ještě Sony nespolupracovalo se studiem Marvel, bylo dokonce oficiálně oznámeno, že takový film vznikne. Ale později z těchto plánů sešlo. Mimo jiné proto, že si Marvel začal Spider-Mana půjčovat, a Sony se zaměřilo na nové padouchy/antihrdiny.

Protože Spider-Man: Bez domova má velký úspěch (obecně to platí také pro ostatní filmy studia Marvel, ale i oba díly Venoma), je možné, že v Hollywoodu se rodí nové plány. Na co? Přece nový film Sinister Six!

Filmy s Venomem mají úspěch •  Falcon

Složení tohoto komiksového týmu padouchů se v průběhu let různě proměňovalo, ale Morbius, Venom i Vulture se v něm objevili - někteří i několikrát. Dalšími členy byli třeba Dock Ock nebo Kraven the Hunter (Lovec Kraven). A právě s Kravenem se právě teď natáčí nový samostatný film, který bude mít premiéru na začátku příštího roku.

Studio Sony k tomu zatím nic dalšího neprozradilo. Dokonce ani nevíme, kde - a jestli ještě, uvidíme Spider-Mana. Ale z bonusových scén v závěrečných titulcích jasně vyplývá, že něco se děje.

Morbius: Skoro jako Venom, skoro jako od Marvelu

Morbius: Skoro jako Venom, skoro jako od Marvelu

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

Všechno je možné! Marvel překračuje hranice mnohovesmíru

Všechno je možné! Marvel překračuje hranice mnohovesmíru

 

Články odjinud