Morbius: Skoro jako Venom, skoro jako od Marvelu

Morbius: Skoro jako Venom, skoro jako od Marvelu
Sdílej
 
Někdy je hodný, jindy zlý, nebo ošklivý. Nový superhrdina Morbius bojuje s touhou po krvi! Skoro jako slavnější Venom. Není to náhoda... Co musíte vědět o novém filmu „skoro jako od studia Marvel"?

Ostrý úsměv. Strašidelné oči. A pověst komiksového padoucha, který už mnohokrát zkomplikoval život Spider-Manovi.

Ne, tohle není úspěšný antihrdina Venom. Ale na první pohled je jasné, že Morbius má stejný plán: uniknout minulosti jednoho z nejnebezpečnějších protivníků pavoučího muže a nadchnout diváky na vlastní pěst.

Je Morbius zločinec, nebo hrdina?

Morbius je příběh o doktorovi, který už od dětství trpí nevyléčitelnou krevní chorobou. Snaží se najít lék nejen pro sebe, ale i pro ostatní ztrápené pacienty po celém světě. Jenže obvyklé postupy lékařské vědy nestačí. Doktor Morbius si uvědomuje, že aby se posunul dále, musí riskovat.

Video se připravuje ...

Morbius: Film „skoro jako od studia Marvel" • Zdroj: Falcon

Jeho výzkum ho zavede do hluboké džungle, kde se v temné jeskyni vydá napospas osudu. Zabere to. Najednou je Morbius zdravý. Dokonce i silnější, rychlejší a jeho tělo se začíná měnit. Má stejné schopnosti jako netopýři, třeba echolokaci. Ale také neuhasitelnou žíznivou touhu po krvi. Ocitá se na úzké hranici mezi zločincem a hrdinou. Na kterou stranu se nakonec přikloní?

Inspirováno studiem Marvel

Stejně jako Venom se také nová superhrdinská podívaná s názvem Morbius inspirovala příběhy vydavatelství Marvel, ale nezapadá do jeho filmového vesmíru. Důvod je jednoduchý, práva na tuto postavu vlastní jiné studio. Ještě nedávno by to byla nepřekonatelná překážka. Jenže po loňském kinohitu Spider-Man: Bez domova je všechno jinak.

Jakou cenu musí Morbius zaplatit za lék? •  Falcon

Režisér Daniel Espionsa potvrdil, že Venom a Morbius žijí ve stejném filmovém vesmíru a že v jejich světě existuje také „nějaký” Spider-Man. (Asi) ne ten nejnovější od Marvelu. Ale díky bonusovým scénám ukrytých v závěrečných titulcích filmu tušíme, že do budoucna se chystají další velké věci. 

Morbius a titulky: Co znamenají bonusové scény?

Morbius a titulky: Co znamenají bonusové scény?

Spider-Man je bez domova a Marvel otevírá bránu multi vesmíru

Spider-Man je bez domova a Marvel otevírá bránu multi vesmíru

Venom: Carnage přichází, ale kde je Spider-Man?

Venom: Carnage přichází, ale kde je Spider-Man?

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

 

Články odjinud