Venom: Carnage přichází, ale kde je Spider-Man?

Venom: Carnage přichází, ale kde je Spider-Man?
Sdílej
 
Hladový a nezastavitelný antihrdina Venom se střetne s někým, kdo je ještě nebezpečnější než on. Venom 2: Carnage přichází je pokračování filmu natočeného podle komiksů vydavatelství Marvel ale ne v produkci stejného studia. Hlavní otázka je jasná: Kde je Spider-Man?

 

„Až se dostanu ven, a já se ven dostanu, bude to masakr!“ Takto zlověstně nevyhrožoval Venom ani reportér Eddie Brock, s nímž se hladový parazit spojil. Slova z bonusové scény v titulcích prvního filmu z roku 2018 pronesl vrah Kassady, kterého Brock navštívil ve vězení. Proč je to důležité?

Masakr se anglicky řekne „carnage“. A Carnage je jméno hrozného komiksového padoucha. Podobá se Venomovi, ale je ještě brutálnější. Carnage přichází v novém pokračování, jenže není sám. Společnost mu dělá stejně krvelačná Shriek.

Co znamenají titulkové scény filmu Spider-Man: Daleko od domova?

Co znamenají titulkové scény filmu Spider-Man: Daleko od domova?

Kde je Spider-Man?

To vypadá na slušně běsnění. Přes strachem roztřesené rty se přesto vkrádá otázka, která zkušené čtenáře superhrdinských komiksů napadla už při sledování prvního filmu. Kde je Spider-Man? Venom je totiž nejznámějším a nejoblíbenějším zloduchem z příběhů s pavoučím mužem. Nebýt jeho, Venom by dokonce ani nevznikl.

Hladový mimozemský simbiont se poprvé objevil během speciální komiksové události Tajné války jako nový super kostým nic netušícího hrdiny. Teprve později během událostí zachycených v knize Zrození Venoma vyšlo najevo, že se na Spideyho ve skutečnosti přisál cizopasný organismus. Nebezpečný? Na to vezměte jed!

Daleko od Marvelu?

Příběhy s Venomem a Spider-Manem vychází u vydavatelství Marvel Comics. Takže by se zdálo logické, že Marvel bude mít na starost i jejich filmy. Je to ale jinak. Dlouho před vznikem úspěšného hollywoodského studia prodal Marvel práva na zfilmování Spider-Mana a všech postav z jeho komiksů někomu jinému. Za to, že vídáme Spideyho po boku Avengers a Doktora Strange, vděčíme složité zákulisní dohodě. Díky ní si může Marvel půjčovat pavoučího muže do svých filmů a seriálů, které se odehrávají v jiném odděleném světě. A proto se s ním úspěšný Venom nepotkává ani v novém pokračování.

Venom 2: Carnage přichází je nový film podle komiksů vydavatelství Marvel •  Falcon

Venom vs. Spider-Man

Nebylo to tak vždycky. Venom a Spider-Man se už před kamerami střetli. Film Spider-Man 3 z roku 2007 a s úplně jinými herci je závěrečným dílem první série pavoučího superhrdiny. Venom je tady čiré zlo. Když se mu nepodaří navždy splynout s Peterem Parkerem, najde si slabšího Eddieho Brocka. Způsobí hlavnímu hrdinovi hodně problémů. A nakonec špatně skončí. Na další setkání těchto dvou úhlavních nepřátel musíme dál čekat, ale možná ne dlouho. Novým trendem superhrdinských filmů je prolínání paralelních světů a vesmírů (přečtěte si níže).

Film režíroval Andy Serkis (vlevo), který si zahrál Gluma v Hobitovi a Pánovi prstenů •  Falcon

Padouch nebo hrdina?

Venom z filmu Carnage přichází je celkem sympaťák. Není to vyloženě hrdina, ale ani padouch. Je zlý jenom na ty, kteří si to zaslouží. Kam se podělo vraždící monstrum z komiksových stránek? Odpověď není zase tak složitá. Mezi čtenáři získalo takovou oblibu, že se v posledních letech dokonce mohlo stát superhrdinou. V novém filmu uvidíte, že skutečnými příšerami jsou nekontrolovatelné potvory jako Carnage a Shriek. Tam, odkud vylezly, jsou jimi pokreslené celé stránky. Venom toho ještě bude mít plné zuby.

Spider-Man: Bez domova


Už v prosinci bude mít premiéru nový film se Spider-Manem s podtitulem Bez domova. Hlavního hrdinu trápí, že celý svět zná jeho tajnou identitu. Proto požádá o pomoc Doktora Strange. Přeje si, aby ostatní zapomněli, že Spider-Man a Peter Parker je jeden a týž kluk. Ale magický rituál se vymyká z rukou a brány do paralelních světů i vesmírů se otevírají. Objevují se protivníci z úplně jiných filmů se Spider-Manem – Doktor Octopus, Green Goblin a další. Možná nebudou chybět ani samotní pavoučí muži v podání herců ze dvou starších filmových sérií!

Spider-Man má konečně plakát! Poprvé ukazuje Green Goblina

Spider-Man má konečně plakát! Poprvé ukazuje Green Goblina

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

Marvel šokuje! WandaVision odhaluje budoucnost dalších filmů?

Marvel šokuje! WandaVision odhaluje budoucnost dalších filmů?

 

Články odjinud