Black Widow: Vše o prvním filmu čtvrté fáze Marvelu

Black Widow: Vše o prvním filmu čtvrté fáze Marvelu
Sdílej
 
Black Widow obětovala život pro ostatní superhrdiny ve filmu Avengers: Endgame. Tak jak to, že dva roky poté, co nám tahle scéna vyrazila dech, bude mít premiéru její nový film? Odhalte vše, co potřebujete vědět, o (filmovém) začátku čtvrté fáze studia Marvel.

 

První film Fáze 4 studia Marvel a druhý po Avengers: Endgame je konečně tady. Dlouho očekávaná akční a dobrodružná podívaná režisérky Cate Shortland prozradí nejen to, jak si Black Widow poradí bez Avengers. Všechno, co potřebujete vědět, než film uvidíte, zjistíte z následujících řádků. Black Widow je i na titulní straně časopisu ABC č. 14/2021 (tady si ho můžete koupit online).

Kdo hraje v Black Widow?

Hlavní hvězdou Black Widow je herečka Scarlett Johansson. Ta si poprvé zahrála Natašu Romanovovou před jedenácti lety ve filmu Iron Man 2 (2010), kde jako tajná agentka S.H.I.E.L.D. pracovala v přestrojení pro Tonyho Starka. Následovaly filmy Avengers, Avengers: Age of Ultron, Captain America: Návrat prvního Avengera, Captain America: Občanská válka, Avengers: Infinity War a Avengers: Endgame.

Filmoví superhrdinové: Iron Man mohl být propadák, konec Avengers i studia Marvel

Filmoví superhrdinové: Iron Man mohl být propadák, konec Avengers i studia Marvel

Florence Pough hraje Natašinu „sestru”, speciálně vycvičenou agentku Jelenu Belovou, Rachel Weisz hraje jejich „matku” Melinu Vostokovovou a David Harbour je Red Guardian (Rudý strážce), sovětská/ruská obdoba Captaina Ameriky. Všechny tyto postavy vycházejí z příběhů různých komiksových sérií vydavatelství Marvel.

Jaké je datum premiéry Black Widow?

Black Widow má premiéru v českých kinech už 7. července 2021. Čeští fanoušci můžou film vidět až o dva dny dříve, než bude dostupný v Americe.

Je film Black Widow dostupný online?

Black Widow bude ke shlédnutí online od 9. července díky streamovací službě Disney+ ve Spojených státech amerických a několika dalších evropských zemích. V České republice zatím není služba Disney+ dostupná.

Co je čtvrtá fáze studia Marvel?

Studio Marvel rozdělilo premiéry svých filmů (a teď už i seriálů) do různých fází. První, druhá a třetí fáze zahrnují prakticky všechno od Marvelu, co jsme zatím viděli, počínaje Iron Manem a konče filmem Spider-Man: Daleko od domova. Novinka Black Widow je prvním filmem Fáze 4, i když se odehrává dříve (více o tom, kdy se odehrává, najdete níže).

Black Widow měla být vůbec tím prvním, co ze čtvrté fáze studia Marvel uvidíme, ale kvůli pandemii Covid-19 byla premiéra filmu několikrát odložena. A nakonec ji předstihly seriály WandaVision, Falcon a Winter Soldier a Loki uvedené na Disney+.

Marvel šokuje! WandaVision odhaluje budoucnost dalších filmů?

Marvel šokuje! WandaVision odhaluje budoucnost dalších filmů?

Kdy se odehrává příběh filmu Black Widow?

Příběh Black Widow je zasazený mezi události filmů Captain America: Občanská válka a Avengers: Infinity War. Děj filmu se tedy odehrává poměrně dlouho předtím, než Nataša obětuje život, aby zachránila ostatní v Avengers: Endgame. Herečka Scarlett Johansson už dříve prozradila, že po Občanské válce nemá hlavní hrdinka kam jít, ani si nemůže zavolat na pomoc nikoho z obvyklých přátel a spojenců.

Kde jsou Avengers?

Avengers se po událostech z filmu Captain America: Občanská válka prakticky rozpadli. Captain America, Black Widow, Falcon, Winter Soldier a Wanda jsou na útěku a skrývají se. Jejich cesty se zřejmě na nějakou dobu rozešly, protože nikdo z nich se (aspoň podle dostupných oficiálních i neoficiálních informací) ve filmu Black Widow neobjeví.

Iron Man, War Machine, Vision a Spider-Man stále působí jako oficiální superhrdinové, ale na jejich pomoc se asi Nataša nemůže spoléhat. Hawkey a Ant-Man mají domácí vězení.

Black Widow: Marvel odhaluje Taskmastera

Black Widow: Marvel odhaluje Taskmastera

Kdo je Taskmaster a je to hlavní záporák?

Hlavním záporným hrdinou filmu je tajuplný Taskmaster, který dokonale kopíruje bojovou techniku všech známých Avengerů od „Capa“ po Black Panthera. Kdo se skrývá pod jeho maskou? To se neví. Studio Marvel dokonce tají i to, jestli Taskmastera hraje muž nebo žena.

Mezi fanoušky na internetu se objevily více či méně šílené teorie, že Taskmaster je klon Black Widow, takže ať už v Avengers: Endgame zemřel kdokoliv, „nějaká" Nataša přežila a Scarlett Johansson si roli v budoucnu zopakuje. Nebo že Taskmaster je ve skutečnosti Melina Vostokovová. Dá se čekat, že až se dozvíme pravdu, bude to mít význam pro budoucí projekty studia Marvel.

Má Black Widow potitulkovou scénu?

Ano. Filmy studia Marvel prosluly potitulkovými scénami, ve kterých se často objevují další superhrdinové a hvězdy jiných příběhů. Potitulkové scény také obvykle odhalují dosud neznámé tajemství filmového vesmíru Marvelu a lákají na příští film nebo seriál. To platí i pro Black Widow.

Titulky nebo dabing?

Black Widow můžete vidět v kinech s titulky nebo českých dabingem.

Co bude následovat po Black Widow?

Dalšími novými filmy studia Marvel, které uvidíme v kinech v roce 2021, jsou Shang-Chi a legenda o deseti prstenech, Eternals a Spider-Man: Bez domova. Streamovací služba Disney+ uvede do konce roku také seriály What if…? a Hawkey. Kompletní přehled celé čtvrté fáze studia Marvel najdete tady:

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

Barbar Conan: Díky Marvelu se vrací muž s mečem

Barbar Conan: Díky Marvelu se vrací muž s mečem

Nečekaní hrdinové Fortnite: Od Batmana, přes Avengers po Vetřelce

Nečekaní hrdinové Fortnite: Od Batmana, přes Avengers po Vetřelce

 

Články odjinud