Falcon a Winter Soldier: Nový seriál Marvelu a co nás v něm čeká

Video se připravuje ...
Sdílej
 
Nový trailer na seriál The Falcon and the Winter Soldier odhaluje, aspoň část z toho, co můžeme čekat v novince studia Marvel. Titulní hrdinové a blízcí parťáci Captaina Ameriky se střetnou se staronovým padouchem, ale nejen s ním. Co všechno už o seriálu víme?

 

Seriály studia Marvel se konečně rozjíždějí. WandaVision je podívaná plná překvapení a až skončí, v březnu bude mít premiéru The Falcon and the Winter Soldier (Falcon a Winter Soldier). Streamovací služba Disney+ je u nás zatím nedostupná, ale trailery kolují internetem. Nejnovější je jen pád dní starý a odhaluje mnoho z toho, na co se můžeme těšit.

Marvel šokuje! WandaVision odhaluje budoucnost dalších filmů?

Marvel šokuje! WandaVision odhaluje budoucnost dalších filmů?

Falcon a Winter Soldier jsou blízcí parťáci Captaina Ameriky. Falcon se poprvé objevil ve filmu Captain America: Návrat prvního Avengera. Winter Soldier ještě dříve, jako Bucky, ve filmu Captain America: První Avenger.

Falcon jako nový kapitán

Seriál The Falcon and the Winter Soldier zřejmě naváže přímo na konec Avengers: Endgame. Falcon tehdy převzal ikonický štít Captaina Ameriky. Znamená to, že je novým americkým národním hrdinou? Ne tak rychle!

Trailery naznačují, že Falcon si bude muset „titul” Captaina Ameriky vysloužit. Nebo že se ho dokonce vzdá. Všimněte si tajuplného vojenského ceremoniálu, na kterém Falcon stojí přímo před nadživotním portrétem Captaina Ameriky - a Winter Soldier nenápadně bokem.

Falcon a Winter Soldier: Nový seriál studia Marvel •  Marvel Studios/Disney

Captain America zemřel?

Co to Falcon dělá? Vzdává se kapitánova štítu? O co jde, se dozvíme až ze seriálu. Ale mohlo by jít nějaký druh ceremoniálu, během kterého vláda představuje nového nástupce Captaina Ameriky. Ale Falcon to není!

Nebo je záhadný vojenský ceremoniál ve skutečnosti smutečním obřadem se všemi poctami? O tom, že Captain America zemře, se spekulovalo už před premiérou Avengers: Endgame. Naposledy jsme ho viděli jako starého muže. Co když mezitím skonal?

Filmoví superhrdinové: Captain America dal facku Hitlerovi i vlastní smrti

Filmoví superhrdinové: Captain America dal facku Hitlerovi i vlastní smrti

Přichází US Agent

Na scénu přichází nový superhrdina. Jmenuje se US Agent a je to nástupce Captaina Ameriky „posvěcený” americkou vládou. Všimněte si ho ve scéně s mega show na fotbalovém stadiónu. To je on.

Komiksový US Agent byl hrdinou, zloduchem a vším možným mezitím. A co to drží? Je to původní kapitánův štít nebo replika?

Falcon každopádně není jediný, komu se štít Captaina Ameriky dostane do rukou. V jedné ze scén se ho „ujímá” i WInter Soldier.

Falcon a Winter Soldier na novém plakátu seriálu studia Marvel •  Marvel Studios/Disney

Dobří a zlí se vracejí

V seriálu The Falcon and the Winter Soldier uvidíme také vedlejší postavy známé z předchozích filmů studia Marvel. Neohrožená blonďatá bojovnice je Sharon Carter, bývala agentka S.H.I.E.L.D. (Captain America: Návrat prvního Avengera, Captain America: Občanská válka).

Padouch s fialovou maskou je Helmut Zemo (Captain America: Občanská válka), který si myslí, že superhrdinové musejí být zastaveni všemi prostředky. Na straně těch zlých se vrací i schopný bojovník Batroc, se kterým měl plné ruce práce i Captain America (Návrat prvního Avengera).

Zloduch Baron Zemo v seriálu Falcon and Winter Soldier •  Marvel Studios/Disney

Marvel sází na akci

A pak je tu ještě Flag-Smasher. Z komiksového „Rozbíječe vlajky” je seriálová „Rozbíječka”. Marvel obsadil do role Erin Kellyman, která si zahrála vůdkyni lupičské party ve filmu Solo: Star Wars Story.

Všimněte si akční scény v traileru, která se odehrává na střeše jedoucího tiráku. Právě Flag-Smasher srazí WInter Soldiera na kolena - a pod náklaďák.

Šestidílný seriál The Falcon and the Winter Soldier, který se z části natáčel v České republice, bude plný akce. A taky vtipného vzájemného popichování mezi titulními hrdiny - přesně v tom stylu, v jakém jsme si je užili v Občanské válce. Snad se dočkáme co nejdříve. Oficiální premiéra prvního dílu bude 19. března.

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

Barbar Conan: Díky Marvelu se vrací muž s mečem

Barbar Conan: Díky Marvelu se vrací muž s mečem

Flash: Bleskově úspěšný superhrdina z Arrowverse

Flash: Bleskově úspěšný superhrdina z Arrowverse

 

Články odjinud