Na co jsme se dívali? Nejlepší filmy letošního roku

Video se připravuje ...
Sdílej
 
Rok 2019 jde pomalu do finále a jako vždycky máme za sebou spoustu zajímavých filmů - některé tím, jak se povedly, jiné, jak moc byly špatné… Které byly nejlepší?

Avengers: Endgame

Velkolepé finále (skoro) celé desetileté produkce studia Marvel má jednu obrovskou nevýhodu. Čím míň marvelovských filmů jste předtím viděli, tím míň vás chytne. Nestačí vidět jen Avengers, Avengers: Age of Ultron a Avengers: Infinity War! Protože Avengers: Endgame jsou tři hodiny fantastických odkazů na dějiny filmového Marvelu. Většina z nejoblíbenějších postav se dočká srdceryvných momentů. Je to drama plné humoru.

A je to taky něco, co tady ještě nikdy předtím nebylo - aby se čtyři superhrdinové (Iron Man, Captain America, Thor a Hulk) stali hvězdami vlastních, samostatných filmů, aby si je pak stejní herci zahráli v Avengers, postupně přibrali posily a všichni se sešli v obrovské závěrečné bitvě na konci letitého filmového seriálu. Avengers: Endgame milujeme na tři tisíckrát.

Video se připravuje ...

Captain Marvel: Speciální trailer • Zdroj: Marvel Studios

Captain Marvel


Příběh o zrodu nejmocnější superhrdinky Marvelu startuje rychlostí stíhačky. Přesně té, kterou pilotuje, než se z ní stane elitní bojovnice ve válce mezi dvěma mimozemskými národy. A než ztroskotá v zapadákově jménem Země. První film studia Marvel s ženou v hlavní roli má dvě velká esa v rukávu: Prvním je šíleně sympatická herečka Brie Larson. Druhým nápad zasadit děj do "dávných" 90. let, kdy ještě nebyli žádní Avengers ani Iron Man. Captain Marvel zpětně mění pohled na minulé filmy studia Marvel a už teď je jasné, že výrazně ovlivní to, co teprve přijde.

Video se připravuje ...

Apollo 11: Oficiální trailer • Zdroj: NEON

Apollo 11

Jestli byste měli vidět jenom jeden dokumentární film z roku 2019, musí to být tento. I když jeho podstatná část ve skutečnosti vznikla už před padesáti lety. Dokument sestříhaný z dříve neuveřejněných archivních záběrů NASA je špičkovým pohledem na průběh přelomové mise Apollo 11. Nádherně restaurované scény vás provedou přípravami, zákulisím řídícího centra v Houstonu i po povrchu Měsíce po boku Neila Armstronga. Apollo 11 je strhujícím příběhem s nečekaně napínavou atmosférou, i když už předem víte, jak nakonec dopadne.

Video se připravuje ...

Ledové království II: První teaser • Zdroj: Falcon/YouTube

Ledové království II

Na nečekaně mrazivém pokračování Ledového království je nejlepší, že to není úplně pohádka. Spíš plnohodnotný fantasy příběh s hrdiny, kteří mají vlastní problémy a přání, i když zrovna nejsou uprostřed zachraňování ohroženého království. Je tady všechno - předurčený osud, výprava do tajuplné začarované země, kletba, kterou je nutné prolomit, ochota obětovat život za přátele a vyšší princip. Čeho se ale nedočkáme, je rozhodující střet obrovských armád. Elsa a Anna ale zažijí spoustu akce i bez toho. A navíc přihodí povedené písničky.

Video se připravuje ...

Spider-Man: Daleko od domova - český trailer s titulky • Zdroj: Falcon

Spider-Man: Daleko od domova

Superhrdinské dobrodružství inspirované komediemi o dospívání? Druhý film se Spider-Manem, který v vznikl ve spolupráci studií Sony a Marvel, dokazuje, že to jde. A dost dobře. Školní výlet po Evropě zavede Spider-Mana až do Prahy a na Karlův most. Kromě toho, že je to zábavná dobrodružná podívaná, korunuje Spideyho jako duchovního nástupce zesnulého Iron Mana.

Avengers: Endgame - Odpovědi na největší otázky z filmu

Avengers: Endgame - Odpovědi na největší otázky z filmu

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

Hvězdné války nikdy neskončí: O čem budou další Star Wars?

Hvězdné války nikdy neskončí: O čem budou další Star Wars?

 

Články odjinud