Avengers: Endgame - Odpovědi na největší otázky z filmu

Avengers: Endgame - Odpovědi na největší otázky z filmu
Sdílej
 
Avengers: Endgame je film, který uzavírá první éru studia Marvel. Jeho konec je skoro jako nový začátek. A vyvolává spoustu otázek. Tady najdete odpovědi aspoň na některé z nich.

 

Tento článek obsahuje ZÁSADNÍ spoilery!

Jestli jste ještě neviděli Avengers: Endgame a nechcete si zkazit překvapení, přečtěte si ho později!

Jak to, že Captain Marvel našla ztraceného Tonyho Starka/Iron Mana?

Tony Stark umírá jako trosečník ve vesmíru a Nebule nezbývá, než jenom přihlížet. Ale pak Tonymu něco zasvítí do očí. Captain Marvel ho našla! Jak se jí to podařilo, když předtím o žádném Tonym Starkovi nikdy ani neslyšela? Byla to jenom náhoda? Zdá se, že odpovědí by mohla být první titulková scéna z filmu Captain Marvel. V ní Captain Marvel odpovídá na nouzový signál vyslaný Nickem Furym (v titulkové scéně filmu Avengers: Infinity War) a zčistajasna se objeví ve velitelství Avengers. Tato scéna ve filmu Avengers: Endgame chybí. Můžeme předpokládat, že ostatní se s "novou holkou" seznámili, vysvětlili ji situaci a poslali ji Starka najít. To všechno se stalo mimo obraz – protože Avengers: Engame je už tak dost dlouhý film na to, aby se v něm odehrávalo něco, co každý čeká a snadno si domyslí.

Avengers: Endgame - co bude dál? •  Marvel Studios/Disney

Je Black Widow opravdu mrtvá?

Ano. A je to velké překvapení, protože se už několik měsíců proslýchá, že Black Widow bude hvězdou jednoho z budoucích filmů studia Marvel. Studio sice nic oficiálně neoznámilo, ale všechno nasvědčuje tomu, že se tady jenom mlží. Black Widow se tedy podle všeho objeví v prequelu – ve filmu, který se bude odehrávat před událostmi Avengers: Endgame. Nebo ne? Na internetu se vyrojily úvahy o tom, že pokud Captain America vrátil všechny Kameny nekonečna – včetně Kamenu duší, kvůli kterému Black Widow obětovala život, nemohla by znovu obživnout? Nějak? Aspoň trošku?

Je Gamora naživu – a když ano, kam zmizela?

Gamora, kterou jsme znali ze Strážců galaxie Vol. 1 a Strážců galaxie Vol. 2, je mrtvá. Thanos ji zabil v Avengers: Infinity War, aby získal Kámen duší. Gamora z doby před Strážci galaxie, která pomohla Avengers v boji proti Thanosovi, je naživu. Na konci Avengers: Endgame není se svojí starou partou, protože to ve skutečnosti není její stará parta. A její milovaný Star Lord, který ve skutečnosti není jejím milovaným, zkouší zjistit, kam zmizela, než ho ostatní vyruší. Snad se více dozvíme v plánovaném třetím filmu se Strážci galaxie.

Avengers: Endgame - je Gamora naživu? •  Marvel Studios/Disney

Stal se Thor jedním ze Strážců galaxie?

Možná? Na konci Avengers: Endgame se Thor nastěhuje na loď Strážců galaxie a vyráží do vesmíru. Chris Hemsworth, který Thora hraje, se nedávno nechal slyšet, že pokud by na to mělo dojít, k roli Hromovládce by se asi rád vrátil. Tessa Thompson, která hraje Thorovu kamarádku Valkyrie, zároveň prozradila, že se uvažovalo o čtvrtém filmu s Thorem, který by natočil Taika Waititi, režisér hitu Thor: Ragnarok. Jestli se Odinův syn vrátí ve Strážcích galaxie 3, Thorovi 4 nebo vůbec někde, teprve uvidíme.

Kdo byla ta dáma, se kterou si zatančil Captain America?

Peggy Carter. S pozdější spoluzakladatelkou agentury S.H.I.E.L.D. se Cap seznámil ve filmu Captain America: První Avenger, kde si slíbili rande – na které Cap nemohl dorazit, protože se zřítil s letadlem plným výbušnin a na 70 let zamrzl v kusu ledu. Peggy Carter se krátce objevuje už jako šéfka S.H.I.E.L.D.u v 70. letech ve filmu Avengers: Endgame.

Avengers: Endgame - kdo to je? •  Marvel Studios/Disney

Jak to, že Captain America dokázal uzvednout Thorovo kladivo Mjolnir?

Existují dvě teorie. Na večírku, který proběhl ve filmu Avengers: Age of Ultron, Avengers potupně zkouší, kdo z nich dokáže zvednout Mjolnir. Jediný Captain America s ním aspoň pohne. Podle první teorie Captain America jenom předstíral, že kladivo neuzvedne a Thor to celou dobu tušil. Podle druhé teorie Captain America tehdy nedokázal kladivo uzvednout, protože před Tonym Starkem/Iron Manem tajil, že mu Bucky Barnes/Winter Soldier zavraždil rodiče. Když to konečně přiznal na konci filmu Captain America: Občanská válka, stal se Mjolniru "hoden".

Kdo se stane novým Captainem Amerikou?

Cap přenechal štít Falconovi a Bucky to kývnutím hlavy schválil. Jestli o tom budou ještě nějaké pochyby, se dozvíme v jejich společném připravovaném seriálu Falcon a Winter Soldier.

Nějvětší otázky z filmu Avengers: Endgame •  Marvel Studios/Disney

Kdo byl ten tajemný kluk na pohřbu Tonyho Starka/Iron Mana?

Na pohřbu Iron Mana se objevují všichni hrdinové filmů studia Marvel, které Tony Stark nějakým zásadním způsobem ovlivnil. Tajemný kluk je Harley Keener, který býval chlapečkem ve filmu Iron Man 3. Vyrostl.

Jak to, že jsou Peter Parker/Spider-Man a jeho spolužáci stejně staří jako před pěti lety?

Peter Parker/Spider-Man byl "mrtvý", takže se na konci filmu Avengers: Endgame vrátil stejně starý jako před pěti lety. Ale co jeho kamarád Ned? Mary Jane? Flash? Většina ostatních spolužáků? Jak to, že jsou všichni ještě na střední, když po pěti letech by měli být dávno na výšce? Vypadá to, že stejně jako Peter byli "mrtví". To je ale náhoda!

Spider-Man: Daleko od domova •  Marvel Studios/Sony

Budeme hrát Fortnite i v roce 2023?

Zdrcený, tlustý Thor a jeho kámoši paří současnou hitovku Fortnite – dokonce i pět let do budoucnosti v roce 2023. Buď je Fortnite taková herní pecka, že ji nedokáže nic převálcovat. Nebo se vývoj nových her v marvelovském filmovém vesmíru značně zpomalil. Thanos koneckonců vymazal polovinu populace vesmíru, Země, herních vývojářů…

Jaká je budoucnost Marvelu?

To je ta nejdůležitější otázka! Víme, že už za pár měsíců dorazí do kin film Spider-Man: Daleko od domova, ve kterém se hlavní hrdina podívá až do Prahy. Víme, že se v něm objeví Nick Fury a že se bude odehrávat po Avengers: Endgame. Šéf producent studia Marvel Kevin Feige, který dohlíží na všechny filmy, považuje tohoto Spider-Mana za epilog, který uzavře tuto éru Avengers. Díky titulkovým scénám jsme měli možnost nahlížet do budoucnosti pod pokličku toho, co Marvel chystá. Jenže v Avengers: Endgame poprvé titulková scéna chybí. Možná, že něco napoví titulky nového Spider-Mana?

>>Souboj superhrdinů: Rozhodni, kdo je nejlepší!


Avengers: Endgame – Režiséři odhalují záhadu Captaina Ameriky

Avengers: Endgame – Režiséři odhalují záhadu Captaina Ameriky

Spider-Man: Daleko od domova – Nový trailer přímo navazuje na Avengers: Endgame

Spider-Man: Daleko od domova – Nový trailer přímo navazuje na Avengers: Endgame

Thanos vymazal polovinu Googlu: Vyzkoušej vyhledávání

Thanos vymazal polovinu Googlu: Vyzkoušej vyhledávání

Marvel odhalil budoucnost Avengers

Marvel odhalil budoucnost Avengers

Vše o Avengers: Endgame

Vše o Avengers: Endgame

Avengers: Endgame v časopisu ABC:

Video se připravuje ...

ABC č. 9/2019 vychází 23. 4. 2019 • Zdroj: ABC

 

Články odjinud