Dolittle: První film po Iron Manovi a Avengers

Video se připravuje ...
Sdílej
 
Doktor Dolittle patří ve Velké Británii a Spojených státech k nejoblíbenějším pohádkovým postavám. V novém filmu si ho zahrál Robert Downey Jr., který se proslavil jako Iron Man a Avenger. Co všechno zažije na zaoceánské plavbě doktor, který umí mluvit se zvířaty?


Doktora Dolittla vymyslel ho anglický spisovatel Hugh Lofting během první světové války, aby si ulehčil od každodenních hrůz z bojů. První román vyšel v roce 1920 a dočkal se čtrnácti knižních pokračování. Vypráví o lékaři Johnu Dolittlovi, který umí mluvit řečí všech živých tvorů, a rozhodne se proto namísto dvounohých pacientů léčit jen nemocná zvířata. Dolittle se vydá na putování po světě, povídá si se zvířaty a pomáhá těm, která jsou v nesnázích.

Sedmý Doktor Dolittle

Dollitlova kouzelná dobrodružství nezůstala jen v knížkách. Dočkala se už šesti filmových zpracování a nyní se do kin chystá sedmé. Vše nasvědčuje, že právě tohle bude to nejzajímavější. Doktora hraje Robert Downey Jr., terý se proslavil jako Iron Man a zazářil ve filmech Avengers: Infinity War a Avengers: Endgame. S Dollitlem se setkáme ve chvíli, kdy už je z něj známý odborník na neduhy všeho druhu a je dokonce osobním lékařem anglické královny Viktorie. Jenže sláva a bohatství mu nepřinesly to, po čem toužil. Před několika lety přišel o svou milovanou ženu a od té doby tráví veškerý čas ve svém sídle jen ve společnosti zvířecích přátel.

Video se připravuje ...

Dolittle: Robert Downey Jr. hledá zvířata do filmu • Zdroj: CinemArt CZ

Zvířecí banda

Dolittlovo lenivé truchlení obrátí naruby mladý drzý kluk, který mu vstoupí do života – chce se stát jeho učedníkem. Do toho smrtelně onemocní královna a lék je k dostání pouze na exotickém ostrově plném nebezpečí. Doktor se proto se svým učněm vydává na zaoceánskou plavbu v doprovodu ustrašené gorily, bláznivé husy, veselého ledního medvěda a mimo jiné také geniálního papouška.

Z akčňáku k pohádce

Na tuhle bláznivou partu bude čekat celá řada nebezpečí a mimo jiné také nepřátelé, kteří chtějí jeho plán na záchranu královny překazit. Režie nového Dolittla se ujal oscarový držitel Stephen Gaghan. Proslavil se hlavně drsnými kriminálními filmy. Jsme zvědaví, jak se vypořádá s nevycválanou partou zvířat a dobrodruhem, kterému nedělá problém zapříst řeč i s tygrem, který se ho chystá slupnout k večeři.

Režie: Stephen Gaghan Hrají: Robert Downey Jr., Antonio Banderas, Michael Sheen Premiéra: 16. ledna 2020

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

Black Widow bez Avengers: Jak si poradí v první filmu?

Black Widow bez Avengers: Jak si poradí v první filmu?

Avengers: Endgame - Podívej se na všechny vystřižené scény

Avengers: Endgame - Podívej se na všechny vystřižené scény

 

Články odjinud