Spider-Man je bez domova a Marvel otevírá bránu multi vesmíru

Spider-Man je bez domova a Marvel otevírá bránu multi vesmíru
Sdílej
 
Jako by to už tak neměl dost těžké, Spider-Man musí porazit zlé protivníky, kteří ani nejsou „jeho”. Když se pokazí kouzlo Doktora Strange, na Petera Parkera zaútočí Doktor Octopuss, Green Goblin, Electro a další zloduchové z paralelních světů. Sudio Marvel otevírá bránu mnohovesmíru dokořán!

Spider-Man přišel o tajnou identitu

Tajná identita je obvyklou výbavou komiksových superhrdinů. Jen málokdo ví, že Batman je miliardář Bruce Wayne. Dlouho nikdo nevěděl, že Iron Man je Tony Stark. Ale ve filmech a seriálech studia Marvel se na takové maskování nehraje. Jediného „tajného” ze sebe dělal Spider-Man.

Bejvávalo! Na konci minulého filmu Daleko od domova byla totožnost Spider-Mana nemilosrdně vyzrazena celému světu. Jak se má mladý Peter Parker soustředit na boj se super zločinci, když ho každý zná? Nemluvě o škole, jeho holce a dospívání vůbec! Právě tak začíná třetí samostatný film Spider-Man: Bez domova. Pak už je to všechno jenom horší. Zoufalý Peter tedy hledá pomoc u známého mága Doktora Strange. Nebezpečné kouzlo se vymyká z rukou a začínají se dít dost divné věci.

Spider-Man má konečně plakát! Poprvé ukazuje Green Goblina

Spider-Man má konečně plakát! Poprvé ukazuje Green Goblina

Staré tváře z paralelních světů

První trailer a plakát k filmu potvrzují přítomnost klasických komiksových padouchů, kteří tradičně patří k největším Spider-Manovým nepřátelům. Na vlastní oči už jsme viděli Doktora Octopusse s mechanickými chapadly. Na vlastní uši jsme slyšeli démonický smích Green Goblina.

Podívejte se na titulní stránku tohoto ábíčka: Goblin se zlověstně vznáší vpravo nahoře. Za rozvířený písek a klikatý blesk navíc možná můžou Sandman a Electro. Ti všichni už se ve filmech objevili. Jenže v takových, které vznikaly ještě před dnešními „marvelovkami”. Co chtějí teď a tady?!

Šílený mnohovesmír

Novinka Spider-Man: Bez domova je branou do marvelovského mnohovesmíru. Otevírá dveře do paralelních světů, kde žijí trochu odlišné nebo i úplně jiné verze známých hrdinů (více níže).

V komiksových příbězích jsou takové situace běžné jako pondělí. Ve filmu se kvůli tomu můžou objevit zloduši v podání stejných herců jako ve starých hitech Spider-Man a Amazing Spider-Man. Ty měly premiéru v letech 2002 a 2012, kdy byl současný představitel titulního hrdiny Tom Holland ještě malý pavouk. Celým internetem dokonce lomcují divoké drby o tom, že se vrátí i předchozí pavoučí muži Tobey Maguire a Andrew Garfield. Je to vůbec možné?

Nové možnosti

Kdo už měl štěstí vidět seriály jako WandaVision, Loki a What If…?, které jsou u nás zatím ofi-ciálně nedostupné, tuší. Studio Marvel sází na mnohovesmír celou svou budoucnost. A jednotlivé příběhy začínají mířit jasným směrem. O čem asi bude připravovaný film Doktor Strange v multi vesmíru šílenství? Jiné varianty světa s hrdinů, který už dobře známe, přinášejí spoustu nových možností. Na co se můžeme těšit? S prvními odpověďmi právě přichází třetí Spider-Man.

Marvel šokuje! WandaVision odhaluje budoucnost dalších filmů?

Marvel šokuje! WandaVision odhaluje budoucnost dalších filmů?

Spider-Man: Bez domova

Režie: Jon Watts

Hrají: Tom Holland, Zendaya, Benedict Cumberbatch, Marissa Tomeiová, Jon Favreau

Premiéra: 16. 12. 2021


Paralelní světy

V animáku Paralelní světy se objevují různé verze Spider-Mana •  Sony Pictures

Co to je mnohovesmír nebo multi vesmír vysvětluje animák Spider-Man: Paralelní světy. Příběh se neodehrává ve filmovém světě studia Marvel a jeho hlavním hrdinou je dospívající Miles Morales známý z komiksů nebo videohry. Peter Parker je tady taky, ale je starší, zlomený životem a pochází z jiné dimenze než Miles.

A není jediný! Nechybí ani Spider-Woman, pochmurný detektiv Spider-Man Noir, robotická SP//dr nebo superhrdinský mluvící čuník Spider-Ham. Když se jejich reality střetnou, musejí společnými silami zabránit katastrofě. Paralelní světy patří k nejlepším animovaným a zároveň superhrdinským filmům posledních let. Vřele doporučujeme!

Verze tohoto článku vyšla v časopisu ABC č. 25, který je právě v prodeji a tady ho koupíte online. Nenechte si ujít poslední letošní ábíčko s plakátem, na kterém je Spider-Man a Doktor Strange. Předplaťte si ABC (tady).

Doctor Strange a šílenství mnohovesmíru

Doctor Strange a šílenství mnohovesmíru

Marvel hlásí nové seriály, nechybí ani zombie

Marvel hlásí nové seriály, nechybí ani zombie

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

 

Články odjinud