Doctor Strange a šílenství mnohovesmíru

Doctor Strange a šílenství mnohovesmíru
Sdílej
 
Superhrdinové v čele s Doctorem Strangem pronikají hluboko do tajemství šíleného mnohovesmíru. Filmy studia Marvel už nebudou jako dřív. Sebelepší triky v novém filmu nakonec může převálcovat šok, ne z toho co, ale koho uvidíme.

Mnohovesmír je rozbitý. Hranice mezi naším světem a jinými vesmíry, které se doteď nedaly překročit, se bortí. Je to velký problém? No, tak si představte, že v nějakém paralelním světě žije odlišná varianta vaší laskavé babičky. Ale tahle je zlá jako čert! Důsledky jsou ničivé. Situace je natolik vážná, že tomu studio Marvel vyhradilo celý film.

Nová superhrdinka studia Marvel

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství přímo navazuje na filmový hit Spider-Man: Bez domova. Už v něm se sešli tři paralelní pavoučí muži a Strange nakonec kouzlem zastavil útok padouchů z jiných dimenzí. Děj nového filmu začíná pár měsíců po událostech z posledního Spider-Mana. V našem světě se objevuje dívka jménem America Chavezová. Pochází z jiného vesmíru, má schopnost otevírat portály do cizích světů a pronásledují ji příšery. Strange jí chce pomoct. Ale potřebuje posily.

Video se připravuje ...

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství: Trailer s českými titulky • Zdroj: Falcon

Zombie Strange

Avengers nejsou aktivní. Ale je tady Nejvyšší kouzelník Wong. A taky čarodějnice Wanda, která nedávno naplno ovládla vlastní ničivé schopnosti (v seriálu WandaVision, který vznikl pro streamovací službu Disney+). Šílená výprava multivesmírem může začít.

Hrdinové objevují dosud neznámé světy. Jeden vypadá jako pravěká džungle plná zubatých dinosaurů. Další je plný robotů, kteří připomínají zlého Ultrona. A jiný je animovaný! Strange a spol. cestou narazí na mnoho nečekaných překvapení počínaje živými mrtvými a konče různými variantami sebe samotných. Trailery už odhalily hned tři další Doktory – kdo bude nebezpečnější, zlý Strange nebo zombie Strange?

Video se připravuje ...

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství • Zdroj: Falcon

Zázraky a hrůzy mnohovesmíru

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství je 28. filmem studia Marvel. Ale taky vůbec prvním, který se inspiroval horory. S nimi má režisér Sam Raimi mnoho zkušeností (stejně jako se superhrdinskými filmy). Zázraky a hrůzy mnohovesmíru se sice drží v mezích přístupnosti, ale některé jeho kouty jsou přece jen mrazivější nebo trošku strašidelnější. Je vidět, že Raimi hodně dbal i na vizuální stránku filmu. Z ukázek přechází zrak. Jenže sebelepší triky nakonec může převálcovat šok, ne z toho co, ale koho uvidíme.

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství: Plakát k filmu studia Marvel •  Falcon

Mnoho variant

Studio Marvel mlčí, nebo dokonce zapírá. Fanoušci jsou přesto přesvědčení, že paralelní Spider-Meni z jiných filmových sérií se zase vrátí. Ale mnohovesmír je osídlený mnoha variantami už známých hrdinů, tak proč bychom se nemohli dočkat ještě někoho jiného?

Třeba jiné verze Iron Mana. Captaina Ameriky. Nebo Kapitánky. Na prvním plakátu Doctor Strange klečí obklopený střepy rozbitého mnohovesmíru. A na jednom z nich je vidět štít Kapitánky Carterové, která se objevila v animovaném seriálu What If..? Sice nevíme, ale s jistotou můžeme říci, že to bude šílená jízda!


Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

Režie: Sam Raimi

Herci: Dominic Cumberbatch, Rachel McAdamsová, Elisabeth Olsenová, Xochitl Gomezová, Benedict Wong

Premiéra v kinech: 4. 5. 2022

Všechno je možné! Marvel překračuje hranice mnohovesmíru

Všechno je možné! Marvel překračuje hranice mnohovesmíru

Spider-Man je bez domova a Marvel otevírá bránu multi vesmíru

Spider-Man je bez domova a Marvel otevírá bránu multi vesmíru

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

 

Články odjinud