Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá
Sdílej
 
Deadpool přichází do MCU a v prvním traileru se pasuje na Ježíše Marvelu. Co bude dál? Aktuální data premiér filmů a seriálů studia Marvel, trailery a info o plánovaných budoucích projektech MCU. Nechybí nový animovaný seriál Eyes of Wakanda, Deadpool 3, Daredevil: Born Again, Avengers: The Kang Dynasty, ani Avengers: Secret Wars. Všechno najdete tady!

Nová fáze studia Marvel začala v roce 2021 na Disney+ premiérou seriálů Loki, WandaVision a Falcon a Winter Soldier. Od té doby se toho v MCU stalo hodně, i když (nových) New Avengers jsme se stále nedočkali.

Do vesmíru filmů a seriálů studia Marvel přichází Deadpool (a Wolverine). Hláškující antihrdina se v prvním traileru pasoval na Ježíše Marvelu, který zachrání celý superhrdinský žánr. To musíte vidět!

Deadpool 3 je dalším filmem studia Marvel, který uvidíme v kinech v roce 2024. Kolik se do něho podaří nacpat X-Menů? Příští seriál MCU bude mít premiéru v první polovině roku, bude animovaný a jmenuje se... ano, X-Men 97.

Nový Marvel je Multiverse Saga

Avengers, Secret Wars, Fantastic Four

Čtvrtá, pátá a šestá fáze MCU dostala název Multiverse saga (Sága mnohovesmíru). Další kapitola filmového vesmíru studia Marvel uvede ne jeden, ale hned dva filmy s Avengers. Budou se jmenovat Kang Dynasty (Kangova dynastie) a Secret Wars (Tajné války).

Studio Marvel zároveň ohlásilo, že čtvrtý film s Captainem Amerikou dostal podtitul Brave New World. Dorazí lovec upíru Blade a znikne nový superhrdinský (nebo superpadoušský?) tým Thunderbolts.

Avengers vystřídají Thunderbolts: Marvel odhalil nový tým

Avengers vystřídají Thunderbolts: Marvel odhalil nový tým

Navíc dojde také na dlouho očekávaný nový film s dalším slavným superhrdinským týmem Fantastic Four.

Nové filmy a seriály studia Marvel

Ábíčko sleduje všechny novinky ze studia Marvel a o připravovaných filmech i seriálech pravidelně informuje. Tady najdete přehled premiér chystaných v letech 2023, 2024... i později. A také nejnovější trailery, plakáty, fotky a informace, na co se v MCU můžete těšit.

Co chystá Marvel od roku 2024:


Jaký je další seriál studia Marvel?

X-Men 97

Herci: Ray Chase, Jennifer Hale, Chris Potter, Catherine Disher, Lenore Zahn

Premiéra: březen 2024 (online na Disney+)

X-Meni jsou konečně součástí filmového vesmíru studia Marvel! Tak trochu. Seriál X-Men 97 volně navazuje na kultovní animovanou podívanou z 90. let, která je díky Disney+ dostupná online.


Jaký je další film studia Marvel?

Deadpool 3

Herci: Ryan Raynolds, Hugh Jackman

Premiéra: červenec 2024

S Deadpoolem přichází do vesmíru filmů a seriálů studia Marvel v plné parádě nejen mutanti, ale především X-Meni. Dokonce se vrátí nejoblíbenější z nich - Wolverine v podání Hugh Jackmana, který si ho zahrál v mnoha předchozích filmech (které nebyly součástí MCU).


Agatha: Darkhold Diaries

(původně Agatha: House of Harkness, Coven of Chaos)

Agatha: Darkhold Diaries - nový seriál studia Marvel •  Marvel Studios

Herci: Kathryn Hahn

Premiéra: podzim 2024 (online na Disney+)

Čarodějnice Agatha Harkness, se kterou jsme se seznámili ve WandaVision, bude mít vlastní seriál s podtitulem Darkhold Diaries. Ten odkazuje mimo jiné i na události z filmu Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství.


Daredevil: Born Again

Daredevil: Born Again - nový seriál studia Marveů •  Marvel Studios

Herci: Charlie Cox, Vincent D'Onofrio, Margarita Levieva, Jon Bernthal, Sandrine Holt

Premiéra: leden 2025 (online na Disney+)

Daredevil se dočká znovuzrození. Oblíbený superhrdina, který se původně prosadil v seriálu na Netflixu, je zpátky v MCU. Potom, co se objevil v She-Hulk, ho můžeme očekávat v nové mini sérii inspirované dějem slavného komiksového příběhu. A nebudou jedinou známou tváří. Kromě jeho úhlavního nepřítele Winstona Fiska zřejmě dorazí i jistý Punisher.


Captain America: Brave New World

Captain America: New World Order - nový film studia Marvel •  Marvel Studios/Disney

Herci: Anthony Mackie, Tim Blake Nelson, Carl Lumbly, Danny Ramirez, Shira Haas

Premiéra: únor 2025 (v kinech)

Nový okřídlený Captain America se střetne s padouchem Leaderem, který se v podání Tima Blaka Nelsona krátce mihnul v Neuvěřitelném Hulkovi z roku 2008. Chybět nebudou ani seriálové postavy Isiah Bradley/Captain America II a Joaquin Torres, se kterými jsme se seznámili v seriálu Falcon a Winter Soldier. Navíc přibyla ještě izraelská superhrdinka Sabra.


Thunderbolts

Thunderbolts: Nový film studia Marvel •  Marvel Studios/Disney

Herci: Sebastian Stan, Florence Pough, David Harbour, Wyatt Russell, Olga Kurylenko, Hannah-John Kamen, Julia Louis-Dreyfus

Premiéra: červenec 2025 (v kinech)

Oblíbený komiksový tým padouchů (nebo antihrdinů) Thunderbolts, kteří se vydávají za nové Avengers, míří do filmového vesmíru studia Marvel. Kromě Winter Soldiera uvidíme řadu známých - nebo aspoň povědomých tváří z minulých dobrodružství v MCU. Chybět nebude White Widow, Red Guardian, Patriot, Taskmaster, ani Ghost. A možná přiletí i superman Sentry.


Iron Heart

Ironheart: Nový seriál studia Marvel •  Marvel Studios/Disney

Herci: Dominique Thorne, Anthony Ramos

Premiéra: podzim 2025 (online na Disney+)

V seriálu Ironheart inspirovaném stejnojmennými komiksy o mladé geniální vynálezkyni Riri Williams vystřídá Iron Mana dívka. S hlavní hrdinkou jsme se už seznámili ve filmu Black Panther: Wakanda nechť žije! Ve svém vlastním seriálu se střetne s pouličním zločincem vyzbrojeným magickými schopnostmi, který se jmenuje Parker Robbins a říká si The Hood.


Blade

Blade: Nový film studia Marvel •  Marvel Studios/Disney

Herci: Mahershala Ali

Premiéra: listopad 2025 (v kinech)

Lovec upírů Blade, který je sám z jedné poloviny člověk a z druhé upír, není mezi filmovými superhrdiny žádným nováčkem. Už na přelomu století s ním vznikly tři filmy. Ale příběhy nezapadají do filmového vesmíru Marvelu - protože ten ještě neexistoval. Nový Blade bude 100% Marvel.


Fantastic Four

Herci: Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Ebon Moss-Bachrach, Joseph Quinn

Premiéra: červenec 2025 (v kinech)

Nová verze Fantastické čtyřky míří do MCU. To je zatím všechno, co víme.


Avengers: Kang Dynasty

Avengers: Kang Dynasty - nový film studia Marvel •  Marvel Studios/Disney

Herci: ?

Premiéra: květen 2026 (v kinech)

Nový film s Avengers bude inspirovaný komiksovým příběhem Kang Dynasty (Kangova Dynastie). Otázkou je, kdo bude v týmu?


Avengers: Secret Wars

Avengers: Secret Wars •  Marvel Studios/Disney

Herci: ?

Premiéra: ? (v kinech)

Další ilm s Avengers bude inspirovaný komiksovým příběhem Secret Wars (Tajné války), ve kterém dochází k zásadním změnám v mnohovesmíru.


Spider-Man: Freshman Year

Spider-Man: Freshman Year - nový seriál studia Marvel •  Marvel Studios/Disney

Herci: Charlie Cox

Premiéra: ? (online na Disney+)

Animovaný seriál o začátcích Petera Parkera jako Spider-Mana má mít příběh, který jsme ještě neviděli, a vypadat ve stylu prvních Spideyho komiksů. Ale nebude se odehrávat v hlavní časové linii vesmíru filmů a seriálu studia Marvel. Kromě Doctora Strange a Daredevila se v něm objeví i jistý Norman Osborn jako mentor hlavního hrdiny. Přitom z Osborna se stal jeden z největších Spider-Manových nepřatel Green Goblin!


Armor Wars

V seriálu Armor Wars se Don Cheadle znovu objeví jako superhrdina War Machine •  Marvel Studios

Herci: Don Cheadle

Premiéra: ?

Seriál Armor Wars měl přímo navazoval na mini sérii Tajná invaze. A popisovat, co se stane, když se nejhorší noční můra Tonyho Starka vyplní a Iron Manova zbroj padne do špatných rukou. Studio Marvel však přehodnotilo budoucí plány a místo toho oznámilo, že Armor Wars nebude seriál ale film! Don Cheadle se znovu objeví jako superhrdina War Machine.


Marvel Zombies

Marvel Zombies Nový seriál studia Marvel •  Marvel Studios/Disney

Herci: ?

Premiéra: ?

Když se v jedné z epizod seriálu Co kdyby...? (What If..?) objevili superhrdinové jako zombie, vyvolali velký rozruch. A tak budou mít vlastní animovanou show o tom, jak další generace hrdinů bojuje proti nekonečné záplavě nemrtvých.

Eyes of Wakanda

Black Panther v seriálu Co kdyby...? •  Marvel Studios

Herci: ?

Premiéra: ?

Po dvou filmech s Black Pantherem se studio Marvel vrací zpátky do království Wakanda. Ale tak, jak to možná nikdo nečekal. Připravovaný animovaný seriál Eyes of Wakanda (Oči Wakandy) bude o „statečných bojovnících, kteří dostali za úkol vyrazit do světa a získat zpátky nebezpečné artefakty z vibrania." Příběh se má odehrávat v různých obdobích existence království.

DCU: Filmy, seriály, co se chystá

DCU: Filmy, seriály, co se chystá

Hvězdné války nikdy neskončí: O čem budou další Star Wars?

Hvězdné války nikdy neskončí: O čem budou další Star Wars?

Vesmír Star Treku nemá hranice: Nové seriály a filmy

Vesmír Star Treku nemá hranice: Nové seriály a filmy

 

Články odjinud