Nové ABC: Toulavá kočka Stray, Pizzly a další kříženci

Nové ABC: Toulavá kočka Stray, Pizzly a další kříženci
Sdílej
 
Hlavním tématem nového čísla časopisu ABC je Pizzly a další zvláštní kříženci zvířat. Na titulce vysedává toulavá kočka ze super hry Stray a uvnitř najdete info o laserech ve výzbroji americké armády, tipy na Blender, info o nových sockách nebo asteroidech přímo u Země. A spoustu další zábavy a zajímavostí z přírody, vědy, techniky i popkultury.

Koupit časopis ABC online >  

Buďte Mistři Blenderu!

S ledujete náš nový seriál Mistr Blenderu? Odstartovali jsme ho na začátku letních prázdnin a průvodcem nám je zkušený lektor programování a počítačové grafiky Marek Hůlka. Naučí vás vymodelovat si celý hrad. Přestože je Blender program, který je zcela zdarma, používají jej hojně i profesionální grafici, herní vývojáři a filmaři po celém světě.

Video se připravuje ...

Mistr Blenderu: Začínáme s 3D grafikou 4 - Editační mód • Zdroj: Marek Hůlka

Blender je doslova malý zázrak s mocnými funkcemi. Vznikl už v roce 1995 a díky filozofii open-souce se neustále a velmi rychle vyvíjí a zdokonaluje. Základem je modelování 3D grafiky a vytváření animací.

První spuštění Blenderu asi většinu zájemců odradí, protože prostředí programu vypadá velmi složitě. Ovšem když se naučíte pár základních dovedností, za hodinku už můžete vytvářet své vlastní výtvarné projekty. A přesně to vás Marek naučí. Pokud už jste v Blenderu něco vymodelovali, pošlete nám své obrázky na mourrison@abicko.cz.

Vystřihovánky v časopisu ABC č. 18/2022

Vystřihovánky v časopisu ABC č. 18/2022

Top články v ABC:

V novém ábíčku najdete taky články o super hře Stray, Pizzlym a dalších zvířecích křížencích nebo laserech ve výzbroji americké armády. Píšeme o nových sockách i asteroidech přímo u Země... a dalších zajímavostech a žhavých novinkách z přírody, vědy, techniky a popkultury.

Nahlédněte do časopisu ABC č. 18:

Časopis ABC vychází dvakrát měsíčně, informuje, baví a podporuje tvořivost. Archiv starších ábíček najdete tady. Ábíčko 18/2022 je od 26. sprna k dostání online a od 30. srpna v trafikách.

Přeplaťe si ABC, doručení domů je zdarma.

Titulní stranu nového čísla zdobí motiv ze hry Stray.

Časopis ABC 18/2022 je od 26. sprna k dostání online a od 30. srpna v trafikách. •  ABC

Podívejte se do minulých čísel ABC, která jsou stále v prodeji online. Doplňte si sbírku vystřihovánek a užijte si spoustu zábavy a zajímavostí.

Nové ABC odhaluje budoucnost Marvelu

Nové ABC odhaluje budoucnost Marvelu

Nové ABC: S Predátorem až na hranice vesmíru

Nové ABC: S Predátorem až na hranice vesmíru

Nové ABC: Nové vesmírné stanice

Nové ABC: Nové vesmírné stanice