Další film podle hry: Gran Turismo půjde za rok do kin

Další film podle hry: Gran Turismo půjde za rok do kin
Sdílej
 
Hry a stříbrné plátno mají k sobě tradičně blízko. Díky tomu vzniká další film na herní motivy, tentokrát podle slavné závodní hry Gran Turismo. Vypráví o hráči, ze kterého se stal profesionální závodník.

Kdo by alespoň jednou v životě nesnil o tom, že z něj bude slavný sportovec. Hra Gran Turismo je plná virtuálních závodníků, kteří touží přesednout do skutečného auta a stát se profesionálními jezdci. Přinejmenším jednomu z nich se to skutečně povede ve filmu, který podle námětu známé hry z konzole PlayStation právě vzniká.

S Grand Turismo až na vrchol

Chystaný film vypráví o tom, jak se z talentovaného hráče postupně stane okruhový závodník. Děj je inspirován skutečnými událostmi a volně navazuje na scénář, podle nějž se měl film o Gran Turismu točit už před deseti lety.

Video se připravuje ...

Suzuki Vision Gran Turismo • Zdroj: Gran Turismo

Původní verze, ze které nakonec sešlo, vyprávěla o Lucasi Ordoñezovi, prvním vítězi soutěže GT Academy. Ta se koná v rámci Gran Turisma a soupeří v ní virtuální závodníci s mnohem vyššími ambicemi než běžní hráči. Cílem GT Academy je vyhledávat talentované hráče, kteří se později prosadí ve skutečném motorsportu. Ordoñez nakonce v roce 2011 startoval ve slavném závodě Le Mans a ve své kategorii dojel druhý.

Dokument o GT Academy

Právě připravovaný film bude točit režisér Neill Blomkamp. V minulosti zabodoval s District 9 o setkání lidstva s mimozemšťany, kteří uprchli ze své vlastní planety. Blomkamp je také známý automobilový fanoušek, vlastní několik supersportovních bouráků včetně Nissan GTR nebo Lexus LFA. O děj by se měl postarat Jason Hall, autor scénáře k filmu Americký sniper, za kterého byl nominován na Oscara.

Premiéru naplánovala společnost Sony na 11. srpna 2023. Film se pravděpodobně nebude jmenovat Gran Turismo, ale oficiální název zatím firma neprozradila.

Na plný plyn už 25 let

Herní série Gran Turismo od studia Polyphony Digital letos slaví čtvrtstoletí od svého vzniku. Stala se neodmyslitelnou součástí zábavy na herní konzoli PlayStation. S přibližně 85 miliony prodanými kusy je také jednou z komerčně nejúspěšnějších herních značek. Letos mezi hráče „přijel” již sedmý díl série a v recenzích získal převážně pozitivní hodnocení. Skutečný a virtuálního motorsport se však prolínají nejen v Gran Turismo, ale i jiných závodních hrách.

Recenze Gran Turismo 7

Téměř každý významný herní simulátor současnosti má svoji „jezdeckou akademii”. V těchto online soutěžích hráči bojují s podobným nasazením jako skuteční profesionálové. Zejména herní série Formule 1 od studia Codemasters se postupně mění v divácky atraktivní elektronický sport. Při vynucené sportovní přestávce za koronavirové pandemie v něm předloni dokonce soutěžili opravdoví jezdci Formule 1.

Elektronický sport si také pozvolna otevírá dveře do velkolepých arén. Jednu z nejambicióznějších plánují postavit do roku 2025 v kanadském Torontu za půl miliardy dolarů. Futuristickou architekturou připomíná loď mimozemšťanů!

Podívejte se, jak bude vypadat, a odhalte další zajímavosti:

Aréna pro virtuální esporty budoucnosti připomíná mimozemskou loď

Aréna pro virtuální esporty budoucnosti připomíná mimozemskou loď

Jak se stát opravářem aut, vlaků, tanků i roverů na Marsu? Hry pro mechaniky!

Jak se stát opravářem aut, vlaků, tanků i roverů na Marsu? Hry pro mechaniky!

Rakeťák má zákaz! Captain America říká: Ať si trhnou!

Rakeťák má zákaz! Captain America říká: Ať si trhnou!

 

Články odjinud