Hračky v ABC: Karetní hra Fort, Šifry hradu Zvíkova, myš BenQ Zowie

Hračky v ABC: Karetní hra Fort, Šifry hradu Zvíkova, myš BenQ Zowie
Sdílej
 
Fort je svižná karetní hra o stavbě bunkru. Šifry hradu Zvíkova je zábavná luštitelská hra. A vyzkoušeli jsme také myš BenQ Zowie. Ábíčko testuje, čtěte recenze ABC!

Hračky v ABC 22/2022:

KARETNÍ HRA

Fort: Postavte si bunkr

Taky vás s kamarády bavilo stavět bunkry? Nebo je dokonce stavíte ještě teď? Mohla by se vám líbit nová karetní hra Fort. Soutěžíte o to, kdo první postaví největší a nejlepší bunkr, natahá do něj nejvíce hraček a nacpe se tam pizzou. Tady totiž hračky i pizza fungují jako materiál, který na stavbu bunkru potřebujete.

Někdo má nápad, někdo se opičí

Fort se odehrává ve dvou prostorech. Dvorky, na kterých si každý staví svůj bunkr, a v parku, který je společný pro všechny. Na kartách máte postavičky kamarádů plnících různé úkoly. Někoho pošlete pro pizzu, jiný vylepší bunkr, další se vydá na soupeřův dvorek, aby protihráči trochu narušil stavbu jeho bunkru. A ten si to nemusí vůbec nechat líbit.

Jedinečnost Fort tkví v možnosti opičit se po druhých. Každou akci, kterou někdo zahraje, můžete provést taky. Zkrátka se po něm budete opičit, stačí na to mít dostatečné karty. A tak to probíhá každé kolo: Někdo si vytváří zásoby, někdo staví, další k sobě může lanařit nové kamarády a poslední se klidně může opičit po ostatních a svézt se trochu na jejich zádech.

Čím více vás je, tím lépe

Čím lepší máte bunkr, tím více výhod získáte. Většinou jde o bonusy k vítězným bodům, které na konci hry rozhodují o vítězi. Časem získáte i speciální schopnosti, jako je třeba uspořádání oslavy narozenin, díky které k vám na dvůr přijde z parku víc kamarádů. Ve Fort se pořád něco děje. Kamarádů se po stole bude motat nepočítaně a závod o to, kdo postaví nejlepší bunkr, je napínavý až do konce. Ve dvou se hraje dobře, ale chce to spíše tři nebo čtyři, protože pak začne ta pravá sranda s opičením.

SHRNUTÍ: Svižná karetní hra o stavbě bunkru. Je plná legrace a roztomilých malůvek.

ZAPŮJČIL: Fox in the Box


HLAVOLAM

Šifry hradu Zvíkova

Je možné, že se na hradě Zvíkově zachovaly kdysi ztracené přemyslovské korunovační klenoty? To se vydává zjistit historička Julie, které budete pomáhat. Julie začíná téměř s prázdnýma rukama, má jen pár obálek se šiframi, které musí rozluštit, aby se dostala k vytouženému pokladu.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

 

Články odjinud