Hračky v ABC: San Francisco, Nimble, McJohny’s, klávesnice Niceboy ORYX K500X

Hračky v ABC: San Francisco, Nimble, McJohny’s, klávesnice Niceboy ORYX K500X
Sdílej
 
San Francisco je ideální deskovka pro každého, koho baví videohry jako Sim City nebo Cities: Skylines. Nimble je malá rychlá hra o vymýšlení slov. Minihra McJohny's je přesně pro vás, jestli máte rádi hru Overcooked. Plus test klávesnice Niceboy ORYX K500X... Ábíčko vyzkoušelo nové top hračky. Jak to dopadlo? Čtěte recenze ABC!

Hračky v časopisu ABC 18/2022:

DESKOVÁ HRA

San Francisco: Mistři stavitelé

Postavit město je věda. Občas se rozrůstá tak, jak se do něj stěhují lidé, a přibývá dům za domem. Jindy přijdou inženýři a na zelené louce postaví celé čtvrti. Říká se jim urbanisté (ti z vás, kteří s námi staví vystřihovací sadu Janov, právě takovými urbanisty jsou) a jejich role si zkusíte v deskovce San Francisco.

Parky i přístavy

Máte svou volnou část města v podobě prázdné desky a na ní si budete stavět podle sebe. Tedy spíš podle toho, jaké jsou na výběr karty, které si hráči na střídačku berou. Karty představují městské části, jsou tu domy, parky, přístavy i tramvajové vozovny.

Vybrané karty pak přikládáte na svou desku a tím na ní budujete město. Je rozdělené na čtvrti podle prostředí – pobřeží, továrny nebo velké parky pro odpočinek obyvatel. Čím více se zaměřujete na stavbu konkrétní čtvrti, tím větší z ní máte bonusy, které vám pomůžou k výstavbě složitějších projektů, jako jsou mrakodrapy. Nebo díky nim můžete získat i vítězné body navíc, což se na konci vždycky hodí.

Město podle vašich představ

San Francisco můžete budovat různými způsoby. Někdo se bude soustředit na rozvoj tramvajové sítě, jiný to zkusí přes stavbu mrakodrapů, další se může pokusit stavět od všeho trochu a vyvažovat výběr karet. Náhoda nehraje roli, vše je plně ve vašich rukou. Díky tomu máte pocit, že jste si město postavili podle sebe a nezkazily vám to kostky.

San Francisco je ideální deskovka pro každého, koho baví videohry jako Sim City nebo Cities: Skylines •  Blackfire

Pokud vás baví videohry jako Sim City nebo Cities: Skylines, San Francisco je ideální deskovka na podobné téma. Budete se cítit jako velcí stavitelé a zároveň můžete poměřit síly s kamarády, kdo zvládne naplánovat městské čtvrti lépe.

SHRNUTÍ: Volnost rozhodování a řada cest k vítězství propojené zábavným tématem stavitelství.

ZAPŮJČIL: Blackfire


SLOVNÍ HRA

Nimble

Nimble sice obsahuje karty, kostky, a dokonce přesýpací hodiny, ale více než deskovka je to hra se slovy. Na kartách máte témata jako „Simpsonovi“ nebo „knížky“ a na kostkách písmena. Líznutá karta určí téma a pak se vy i ostatní u stolu snažíte vymyslet slova začínající na písmena, která padla na kostkách. Kdo slovo vymyslí, kostku si bere a zapíše si podle ní body.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

 

Články odjinud