Vše o deskových hrách na jednom místě! Tiscali.cz rozšířilo portfolio o nový web

Vše o deskových hrách na jednom místě! Tiscali.cz rozšířilo portfolio o nový web
Sdílej
 
Praha, 31. října 2022 - Deskové hry dobývají srdce lidí na celém světě, Česko nevyjímaje. Mediální skupina TISCALI MEDIA, a.s., která patří mezi pětku nejsilnějších hráčů na českém trhu, proto rozšířila své portfolio o další zájmový projekt ZeStolu.cz, zaměřený právě na tuto oblast.

ZeStolu.cz představuje čtenářům novinky ze světa deskových her, pomáhá jim s jejich výběrem prostřednictvím recenzí, umožňuje jim o „deskovkách“ diskutovat na svých fórech nebo vyhledávat v masivní databázi vydaných her i míst, kde si je mohou zahrát. Společně s deskovými hrami se pak web bude věnovat i stolním RPG hrám a wargamingu.

Šéfredaktorem ZeStolu.cz se stal Patrik Hajda, dlouholetý redaktor videoherního serveru Games.cz, který patří do portfolia Tiscali.cz. Deskovým hrám se věnuje většinu svého života.

„Na českém internetu jsem dlouho postrádal web, který by poskytoval denní zpravodajství o deskových hrách z Čech i zahraničí, přinášel recenze, tematické články i komentáře. Jak koníček stolních her neustále nabývá na síle, bylo čím dál tím víc znát, že tu chybí médium, které by s ním dokázalo držet krok a pokrývalo dění kolem něj. ZeStolu.cz má ambice stát se klíčovým místem pro každého příznivce stolního hraní v České republice,“ říká Hajda.

Zlaté období deskových her

„Deskové hry nyní zažívají zlaté období a jejich popularita ještě poroste. Na Games.cz jsme si ověřili, že mezi českými čtenáři je o tento typ obsahu velký zájem a dalším logickým krokem bylo vytvoření samostatného, plně profesionálního webu, kam budou přispívat lidé, kteří tématu rozumí,“ vysvětluje obsahový ředitel společnosti TISCALI MEDIA, a.s. Aleš Smutný. „Web věnovaný deskovým a wargamingovým hrám plně zapadá do našeho portfolia a budoucí strategie rozvoje v zájmovém sektoru,“ doplňuje.

Zatímco dříve lidé znali jen Monopoly či Dostihy a sázky, dnes vzniká ročně přes tisíc her nejrůznějších typů. Deskové hry se staly široce rozšířenou společenskou zábavou a tituly jako Na křídlech, Karak či Dixit našly své místo v mnoha domácnostech.

Deskové hry jsou v kurzu •  ZeStolu

Růst popularity

O růstu popularity deskových her svědčí i situace na českém trhu. V posledních několika letech vzniklo v Česku hned několik nových vydavatelství zaměřených na deskové hry a ročně se do českého jazyka přeloží více než sto zahraničních her.
O české firmy je zájem v zahraničí, což potvrzuje akvizice českých ADC Blackfire globálním gigantem Asmodee. Na crowfundignové platformě Kickstarter se jen loni vybralo na deskové hry v přepočtu víc než 6,7 miliardy korun.

V poslední době rovněž roste obliba stolních RPG (her na hrdiny), které si postupně získávají více a více fanoušků. Už dávno nejsme odkázáni jen na legendární Dračí doupě. Oblasti wargamingu pak dominuje především společnost Games Workshop a její vlajková loď Warhammer 40,000, která si našla cestu do řady médií. ZeStolu.cz představí čtenářům mnoho dalších vydavatelství a her.

TISCALI MEDIA, a.s. je tradičním provozovatelem internetových médií a služeb, které měsíčně oslovují přes 6,8 milionu uživatelů. Mezi projekty společnosti patří zpravodajský portál Tiscali.cz, specializovaný web o vědě Nedd.cz, největší a nejstarší web o počítačových hrách a videohrách Games.cz, web s největší databází celebrit a osobností Osobnosti.cz, ekonomicky a finančně zaměřený web Našepeníze.cz, web o filmech a filmovém průmyslu Dokina.cz či web o světě bojových sportů Fights.cz. Jejich součástí jsou i populární služby jako Tiscali E-mail, datové uložiště Úschovna.cz či databáze hudebních textů Karaoketexty.cz.

Hračky v ABC: Čarokniha, herní myš Logitech G502 X a sluchátka Harryho Pottera

Hračky v ABC: Čarokniha, herní myš Logitech G502 X a sluchátka Harryho Pottera

Hračky v ABC: Deskovka Malý poseroutka,  hlavolam RUBIKS, projektor Samsung Freestyle

Hračky v ABC: Deskovka Malý poseroutka, hlavolam RUBIKS, projektor Samsung Freestyle

Hračky v ABC: Deskovka Pac-Man, karetka Sopečný ostrov a sluchátka ConnectIT Neo White

Hračky v ABC: Deskovka Pac-Man, karetka Sopečný ostrov a sluchátka ConnectIT Neo White

 

Autor

Tiscali.cz

 

Články odjinud