Hračky v ABC: Kingdom Rush, Myš Logitech Lift Vertical, Blábol

Hračky v ABC: Kingdom Rush, Myš Logitech Lift Vertical, Blábol
Sdílej
 
Kingdom Rush: Trhlina v čase je kampaňová deskovka skvěle vycházející z videoherní předlohy. Logitech Lift Vertical je netradiční myš vhodná pro ty, kdo na počítači spíš tvoří než hrají. V karetní hře Blábol platí: čím větší nesmysl, tím lepší výsledek. Recenze hraček, o kterých píšeme v časopisu ABC č. 13/2022.

Hračky v časopisu ABC č. 13/2022:

Desková hra

Kingdom Rush: Trhlina v čase

Zastavte hordy

Kingdom Rush je populární videoherní série. Spadá do žánru tower defense, kde se na hráče valí zdánlivě nekonečné hordy nepřátel a on je nesmí pustit za svá záda. Proto staví obranné věže, najímá hrdiny a vojáky nebo sesílá ničivá kouzla.

Logika je základ

Jenže jak dopadne pokus vydat takovou videohru jako deskovku? V tower defense řada věcí probíhá automaticky a hráč se soustředí jen na svou obranu. Vydařilo se to ale dobře, ba dokonce výborně. Určitá automatizace zůstala, na začátku trasy se objevují hordy, které kolo za kolem postupují k cíli. Hráči hrají spolu, podél cest staví obranné věže a ovládají své hrdiny. Někdo má silnější kouzla, jiný je lepší bojovník a tak podobně.

Chytře je vyřešená likvidace nepřátel. Představte si je třeba jako čtverec čítající 4 x 4 skřety, tedy 16 políček. Každá obranná věž má svůj vzorec útoku připomínající dílky Tetrisu. Tyto dílky pak pokládáte na okolo procházející hordy. Když ji překryjete, horda je zničena. Pokud nějaký skřet zůstane, posune se o políčko dál, kde ho musí zničit další věž. Je to zábavný nápad, který do hry přidává logický prvek.

Takhle to má vypadat

Podobně jako ve videohře je i Trhlina v čase pojatá jako kampaň. Procházíte scénář za scénářem, některé zvyšují obtížnost, jiné přidávají nové prvky. Je otázka, jestli česky vyjdou rozšíření, protože bez nich po dohrání kampaně nebudete vědět, co s hrou dělat dál. Ale i v základu zabaví na pár desítek hodin. Takhle by to mělo vypadat, když se někdo snaží vydat videohru jako deskovku.

SHRNUTÍ: Kampaňová deskovka skvěle vycházející z videoherní předlohy.

ZAPŮJČIL: REXhry


Myš

Logitech Lift Vertical

Většinou píšeme o myších pro hráče. Ale pokud čas u počítače místo hraním trávíte raději třeba skládáním muziky, malováním nebo třeba psaním článků do školního časopisu, herní myši asi úplně neoceníte. Nová vertikální myš Lift Vertical od společnosti Logitech je na práci u počítače jako dělaná.

Logitech Lift Vertical je netradiční myš vhodná pro ty, kdo na počítači spíš tvoří než hrají •  Logitech

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

 

Články odjinud