Stezka slávy: Vytvářejte příběhy

Stezka slávy: Vytvářejte příběhy
Sdílej
 
Představte si situaci: Potkají se tři hrdinové. Jeden je lovec příšer, druhý hledač pokladů a třetí průzkumník putující po neprobádaných krajích. A všichni tři si dají závod o to, kdo na konci bude ve své snaze nejúspěšnější - v deskové hře Stezka slávy, ve které můžete vytvářet vlastní příběhy.

Stezka je vaše

Takhle nějak by se dala ve stručnosti popsat hra Stezky slávy. Nejdůležitější je totiž vyprávění, osud vašeho hrdiny je jen ve vašich rukách. Střídavě si se spoluhráči vybíráte dílky dobrodružství, které pak kladete k vašemu hrdinovi a postupně vytváříte cestu, kterou se vydá. Můžete mu do cesty položit poklady, nepřátele, zajímavá místa či setkání s postavami.

Každá taková karta má nějakou podmínku (třeba úroveň síly nebo magie), pod jakou hrdina uspěje a volné kraje karty nabízí další cesty, kterými se může vydat dál. Postupem hrdina sílí a vy mu podle jeho možností přidáváte do cesty další a další dílky. Po deseti kolech hra končí, a který hrdina na své cestě posbíral nejvíc bodů, vyhrál.

Vyprávění vítáno

Políčka jsou krásně ilustrovaná a nabízí jen základní znaky pro orientaci. Hra hodně zapojuje představivost a přímo vybízí hráče, aby si příběh svého hrdiny na daném políčku vymyslel.

Desková hra stezka slávy je okořeněná fantazií a vyprávěním •  REXhry

Nebojte se tyto příběhy vyprávět nahlas ostatním hráčům, u stolu pak vznikne atmosféra podobná vyprávění historek u táborového ohně. Právě v tom Stezky slávy vynikají. Her o sbírání bodů a přikládání políček je hodně, ale jen tady se stáváte autory vlastního příběhu. Fantazii se meze nekladou. Ve Stezkách slávy není důležité vyhrát, ale pobavit sebe i ostatní.


SHRNUTÍ: Hon za vítězstvím okořeněný o fantazii a vyprávění.

VÝROBCE: REXhry

Savana: Prožeňte vojska Afrikou

Savana: Prožeňte vojska Afrikou

Odhodlání: Normandie - invaze jako deskovka

Odhodlání: Normandie - invaze jako deskovka

Kroniky Avelu: Zachraňte království!

Kroniky Avelu: Zachraňte království!

 

Články odjinud