Kroniky Avelu: Zachraňte království!

Kroniky Avelu: Zachraňte království!
Sdílej
 
Království Avel je v ohrožení. Řítí se na ně meteorit s padouchem, který je hned po dopadu připravený spustit invazi. Na hradě na nic nečekají a pověří hrdiny, aby se vydali za dobrodružstvím a včas se na příchod padoucha připravili. Jak na to, zjístite v recenzi deskové hry, kterou jsme si vyzkoušeli zahrát v ábíčku.

Strašáci i elfové v království Avel

Právě vy s kamarády budete hrát za ony hrdiny a už na startu začíná kouzlo deskovky Kroniky Avelu. Používáte deník postavy, kterou si v něm můžete pojme'novat, pastelkami vybarvit podle sebe a můžete jí nakreslit i erb.

Další jednoduchou věcí je inventář. Máte nakreslený batoh, do kterého si dáváte nalezené předměty: meč, lektvar nebo zlaťáky. Ale jakmile se už předměty na obrázek batohu nevejdou, smůla, máte plný inventář.

Trailer deskovky Kroniky Avelu

Postup hrou je jednoduchý, zakrytá políčka mapy odhalíte jejich návštěvou. Můžete narazit na nepřátele, jako je vycpaný strašák, ale i na spojence. Elfové vám například pomůžou v boji proti padouchovi, druidi zase brání zemi před příchodem nových potvor.

Jednoduché souboje

Souboj probíhá házením kostek. Postavy mají určitý počet kostek podle jejich síly a předmětů v inventáři, potvory mají také své kostky. Výsledek se vyhodnocuje srovnáváním symbolů, které obě strany na kostkách hodily. Jakmile se symboly z pravidel naučíte, budou souboje trvat jen pár vteřin a můžete se vydat dál. Když vaší postavě dojdou životy, vrátí se na hrad vyléčit a vyrazí znovu.

Kroniky Avelu jsou krásná hra s pohádkovou atmosféru. Kvůli různým dílkům mapy zažijete pokaždé trochu jiné dobrodružství a jen tak se neohraje.


Kroniky Avelu

SHRNUTÍ: Pohádkové dobrodružství, kde každá hra probíhá jinak.

VÝROBCE: Blackfire

Tramvaj 1910: Staňte se tramvajákem

Tramvaj 1910: Staňte se tramvajákem

Zlatá řeka: Dobrodružná kovbojka na deskovce

Zlatá řeka: Dobrodružná kovbojka na deskovce

Kaskádie: Pohoda v lese a příroda hrou

Kaskádie: Pohoda v lese a příroda hrou

 

Články odjinud