Sonic a parťáci: 3… 2… 1… Sonic!

Sonic a parťáci: 3… 2… 1… Sonic!
Sdílej
 
Ježek Sonic je znám rychlostí. Umí běžet strašně rychle přes různé zákruty, oblouky a díry. Ve videohrách samozřejmě bojuje i proti nepřátelům, ale to už deskovka Sonic a parťáci neobsahuje. Přináší zábavnou závodní hru, ve které kromě běhu do cíle můžete škodit i soupeři. A to budete chtít dělat.

Každá karta může rozhodnout

Hráči si vyberou týmy po dvou závodnících. Pak si lížou ze společného balíčku karet. Karty mají barvu týmu a číslo, o kolik políček se figurka pohne. Když hrajete za červený tým a máte červenou kartu 5, pohnete červenou figurkou. Ale když máte na ruce kartu žlutého týmu, pohnete s figurkou soupeři hrajícímu za žlutý tým.

Pokud na to vychází políčka, můžete jeho závodníka poslat do díry nebo ho zastavit uprostřed oblouku, takže z něj spadne a musí se vrátit na jeho začátek. Vy sami se pak snažíte vaše závodníky dostat na políčko s prstýnky, které zdvojnásobí další pohyb, nebo na místo, kde si lížete bonusové karty. Ty vám někdy přidají pohyb, jindy třeba zabrání pádu do díry.

Vítězství ve vašich rukách

A to je celé. Hra se obejde bez kostek, figurky se posunují podle toho, jaké karty zrovna hráči vykládají. Není to nic složitého. Jeden závod zabere dvacet minut a je to svižná zábava, ve které se do posledního kola může změnit pořadí. Navíc hra obsahuje roztomilé figurky Ježka Sonica a spol., které si můžete vystavit do poličky.


SHRNUTÍ: Svižná závodní hra, kde rozhoduje přemýšlení místo náhody.

ZAPŮJČIL: Blackfire

Ježek Sonic: Stějně slavný jako Mario nebo Mickey Mouse

Ježek Sonic: Stějně slavný jako Mario nebo Mickey Mouse

Marvel United: Avengers opět v akci

Marvel United: Avengers opět v akci

Stezka slávy: Vytvářejte příběhy

Stezka slávy: Vytvářejte příběhy

 

Články odjinud