Ohrožení: Zachraňte planetu

Ohrožení: Zachraňte planetu
Sdílej
 
Deskovek se zvířátky vychází poslední dobou až příliš, přesto se najdou hry, které se od ostatních hodně liší. Ohrožení patří mezi ně. Nečekejte roztomilé postavičky sbírající jablíčka po lese, tady si vyhrnete rukávy a pustíte se do boje o záchranu přírody.

Závod s časem

Hráči deskové hry Ohrožení se vžijí do role různých postav – je tu dokumentaristka, zooložka, ale třeba i právník. Každá postava se hraje trochu jinak a společně tvoří tým, který se snaží zachránit ohrožená zvířata. Čas hraje proti nim, vyhrát lze jen jedním způsobem: Přesvědčit vyslance různých národů, aby zastavili ničení přírody. Prohrát jde více cestami: Vyprší vám potřebný čas, zvířata vyhynou nebo je příroda příliš zničená na to, aby šla zachránit.

Herní plocha představuje oblast, ve které se zvířata vyskytují. Hráči se na desce snaží o ochranu a růst populace ohrožených zvířat a o zpomalení likvidace přírody. K tomu ještě vykonávají řadu akcí mimo desku, například nahrávají svá poselství na internet, vydělávají peníze na misi nebo zvyšují vliv na vyslance, aby se vyslovili pro záchranu přírody.

Zábavně na vážné téma

Ohrožení není jednoduchá hra. Vyžaduje přemýšlení, domluvu a ke konci už jsou to nervy, jestli se vám podaří vyslance přesvědčit dřív, než bude pozdě. Jako deskovka o záchraně přírody je zábavná a napínavá. Zatím jsou k dispozici jen dva scénáře s tygryvydrami mořskými, další zvířata přijdou v rozšířeních.

SHRNUTÍ: Zábavná a napínavá týmová hra o záchraně přírody.

ZAPŮJČIL: REXhry

Objevte další super deskovky:

Prehistories: Lovec jeskynních maleb

Prehistories: Lovec jeskynních maleb

Hračky v ABC: Codex Naturalis, poznámky Harryho Pottera, sluchátka Niceboy HIVE Podsie 3

Hračky v ABC: Codex Naturalis, poznámky Harryho Pottera, sluchátka Niceboy HIVE Podsie 3

Lovci pokladů: Stará dobrá klasika?

Lovci pokladů: Stará dobrá klasika?

 

Články odjinud