Lovci pokladů: Stará dobrá klasika?

Lovci pokladů: Stará dobrá klasika?
Sdílej
 
Klasická desková hra Lovci pokladů se poprvé objevila v Československu před 40 lety. Hráli ji už vaši rodiče. Od té doby se moc nezměnila, jen trochu modernizovala. Je stará - nebo stará dobrá klasika?

Existují hry, které ani po letech neztratily nic ze svého kouzla. Deskovka Lovci pokladů poprvé vyšla v Československu před čtyřiceti lety. Od té doby se dočkala několika nových vy-dání s vylepšenou grafikou, ale starou osvědčenou hratelností.

Nezmění Lovci pokladů

Hra Lovci pokladů se za těch 40 let moc nezměnila a hraje se prakticky stejně, jak si pamatují vaši rodiče. Každý hráč si zvolí jednu loď a s posádkou se vydá na široké moře hledat poklady. Mapa hry je podobná pexesu, potápěči vstupem na nějakou kartu prozkoumávají dané místo a jejím otočením zjistí, co za odměnu či nebezpečí je potkalo. Mohli připlout k truhle s poklady, ale také na ně může čekat třeba žralok, který si na potápěči smlsne. A můžete narazit i na mořskou pannu nebo pána moří Neptuna.

Námořník či pirát?

Hráči hrají proti sobě a snaží se během hry získat co největší kořist. Ale pozor, můžou obsazovat i lodě soupeřů! Stačí, aby všechny figurky posádky prozkoumávaly mořské dno a jejich loď, na kterou postupně nakládají další a další poklady, může zabrat soupeř. Obsazení lodi znamená vyřazení hráče ze hry a zisk jeho pokladů.

Hra tak zábavně kombinuje prozkoumávání mapy a hon za odměnou s neustálým číháním na soupeřovu chybu, která ho může vyjít pěkně draho. A vás samozřejmě taky, když si nedáte pozor. Lovci pokladů je hra snadná na naučení a nezabere moc času. Pokaždé ale probíhá trochu jinak a probouzí zdravou rivalitu kapitánů námořních lodí bažících po pokladu

SHRNUTÍ: Zábavná klasická deskovka v novém kabátě.

ZAPŮJČIL: Dino

Objevte další super deskovky:

Sonic a parťáci: 3… 2… 1… Sonic!

Sonic a parťáci: 3… 2… 1… Sonic!

Odhodlání: Normandie - invaze jako deskovka

Odhodlání: Normandie - invaze jako deskovka

Kroniky Avelu: Zachraňte království!

Kroniky Avelu: Zachraňte království!

 

Články odjinud