Zlatá řeka: Dobrodružná kovbojka na deskovce

Zlatá řeka: Dobrodružná kovbojka na deskovce
Sdílej
 
Zlatá horečka je období plné dobrodružství, které se po zásluze dostalo do kovbojek. Navštívíte ji i v deskovce! I když na Divokém západě moc veselo nebylo, Zlatá řeka se nebere vážně a chce bavit.

V dobrodružné deskové hře Zlatá horečka nebude chlapíkem s rychlým koltem u pasu, ale někým s mnohem složitějšími úkoly. Vžijete se totiž do role správců zla- tokopeckých oblastí a každý se snažíte nakoupit co nejvíc zlatých dolů.

Ty do hry přichází náhodně a v různých barvách, podle kterých je budete za vytěžené valouny nakupovat. Kdo má nejvíc dolů dané barvy, stává se starostou stejnobarevného města, což mu na konci hry přinese vítězné body navíc.

Každý důl má číslo rozhodující o výdělku – na konci kola se vždy hodí kostkami a výsledek určuje, ve kterých dolech jejich majitelé můžou těžit zlaté valouny.

Zlatá horečka je období plné dobrodružství, které se po zásluze dostalo do deskové hry Zlatá řeka •  Loris Games

Nejen zlatá horečka

Není to ale jen o zlaté horečce. Za získané peníze můžete nakupovat i karty budov, předmětů a akcí, které mají různé efekty. Banka vám například umožní těžit víc valounů a pošta dává lepší hody kostkami, zatímco dynamitem můžete vyhodit do vzduchu soupeři důl nebo třeba tu banku. Ve hře dvou hráčů některé z karet musíte vyřadit, protože nemají účinek, ale ve třech nebo čtyřech si užijete Zlatou řeku se vším všudy.

Vinnetou i Lucky Luke

Hra má díky vtipným ilustracím veselou atmosféru. Obrázky na kartách připomínají komiksy s kovbojem Luckym Lukem nebo Sama Hawkense z Vinnetoua, a i když na Divokém západě moc veselo nebylo, Zlatá řeka se nebere vážně a chce bavit.

Pokud máte rádi kovbojky nebo hráváte Bang!, Zlatá řeka vás nezklame. Mimo jiné i proto, že je výsledkem práce dvou známých deskovkových autorů, Bruna Faiduttiho a Bruna Cathala, kteří spolu udělali třeba kladně hodnocenou deskovku Raptor a samostatně se podíleli na známých sériích, třeba i na 7 Divech světa.


SHRNUTÍ: Vtipná svižná hra z Divokého západu.

VÝROBCE: Loris Games 

Kaskádie: Pohoda v lese a příroda hrou

Kaskádie: Pohoda v lese a příroda hrou

PHARAON: Potomci egyptského faraona to mají těžké

PHARAON: Potomci egyptského faraona to mají těžké

Pojďte si hrát ven: Žabky, přebíraná, barvy

Pojďte si hrát ven: Žabky, přebíraná, barvy

 

Články odjinud