Savana: Prožeňte vojska Afrikou

Savana: Prožeňte vojska Afrikou
Sdílej
 
V jednom africkém království soupeřily kmeny o vládu. Stateční šampioni, tajuplní šamani i věrní vojáci se vrhli do divoké přírody a na pláních savany i hluboko v pralesích sváděli boj o vládu nad prastarou říší Kitara... čtěte dál recenzi deskové hry Savana.

Se Savanou do přírody

Takový je příběh deskovky Savana, ve které budete hrát za jeden z kmenů a proti ostatním hráčům svedete boj o území okořeněný o draftování karet. Mapa hry je rozdělena na různá políčka: startovní vesnice, regiony savany i džungle s chrámy. Na začátku máte vojsko, se kterým vběhnete do hry a budete na samostatných políčkách nechávat jednotky, abyste danou oblast ovládali.

Máte víc jednotek než soupeř? Území je vaše a soupeř své vojáky musí stáhnout. Draftováním karet posilujete vojsko, můžete mít víc jednotek nebo delší pohyb. Ale pozor, za každou takovou kartu platíte daň z půdy: Pokud máte více karet, než ovládáte políček, musíte přebytečné karty zahodit.

Jak vyhrát?

Hru vystihuje slovo pohyb. Tak jako se v Africe prohání stáda gazel či antilop, tak se v Savaně budou vaše vojska prohánět mapou. V každém kole někam pošlete jednotky,  odjinud vás zase vyšoupne soupeř. Ve dvou hráčích je to přetahovaná tam a zpátky, j ale ve třech či čtyřech se kmeny prohání po mapě jako vítr.

Cest k vítězství je víc – někdo bude s vojáky obsazovat mapu, jiný pošle šamany prozkoumávat chrámy v džungli a za oboje jsou vítězné body. Kdo jich má na konci větší počet, stane se vládcem Kitary.


Savana

SHRNUTÍ: Jednoduchá svižná hra o ovládnutí mapy.

VÝROBCE: BoardBros

Odhodlání: Normandie - invaze jako deskovka

Odhodlání: Normandie - invaze jako deskovka

Kroniky Avelu: Zachraňte království!

Kroniky Avelu: Zachraňte království!

Tramvaj 1910: Staňte se tramvajákem

Tramvaj 1910: Staňte se tramvajákem

 

Články odjinud