Prehistories: Lovec jeskynních maleb

Prehistories: Lovec jeskynních maleb
Sdílej
 
V deskovce Prehistories se stanete lovcem jeskynních malb. Je to logická hra s jednoduchými pravidly, kde rozhoduje vaše taktika. Má cenu ji vyzkoušet? Zjistíte v recenzi ábíčka.

Motivem deskové hry Prehistories se staly jeskynní malby zvířat a lovců. Hráči se vžijí do role vůdců kmenů a budou své lovce posílat na výpravy za zvířaty. Vítězstvím v lovu získají rozličné dílky s malbami, které pak budou podobně jako ve hře Tetris skládat do své čtvercové desky.

Správný plán vítězí

Podle skládání dílků plníte různé úkoly typu sestavte řádek nebo složte malbu z různých obrázků zvířat. Za splněné úkoly budou náčelníci odhazovat žetony ze své zásoby. Kdo se jich zbaví jako první, vyhrál. Vtip je v tom, že v každém kole začíná jiný hráč. O pořadí rozhoduje síla vyložených karet, které zároveň na ruce znamenají sílu v boji.

Chcete-li hrát jako první, může- te, ale budete mít problém některá zvířata ulovit. Kdobude hrát poslední, sice už toho na mapě na výběr moc mít nebude, ale zase si dílky bez problémů sebere.

Hra pro celou rodinu

Prehistories jsou lo- gickou hrou vyžadující přemýšlení nejen nad skládáním potřebných obrazců, ale i nad jednotlivými tahy. Když budete pomalí, potřebné dílky vám sebere soupeř, když budete moc hrr, můžete taky odejít s prázdnou.

Hra má jednoduchá pravidla, díky kterým si zahrajete dobře s rodiči i mladšími sourozenci. Je krásně provedená a na obrázky je radost se koukat. Zároveň nezabere moc času, do půlhodinky máte odehráno a můžete se vrhnout na další hru.

SHRNUTÍ: Logická hra s jednoduchými pravidly, kde rozhoduje vaše taktika.

ZAPŮJČIL: TLAMA Games

Objevte další super deskovky:

Lovci pokladů: Stará dobrá klasika?

Lovci pokladů: Stará dobrá klasika?

Sonic a parťáci: 3… 2… 1… Sonic!

Sonic a parťáci: 3… 2… 1… Sonic!

Marvel United: Avengers opět v akci

Marvel United: Avengers opět v akci

 

Články odjinud