6 deskovek, které navnadí na dovolenou

6 deskovek, které navnadí na dovolenou
Sdílej
 
Chystáte se s rodiči o velkých prázdninách poznávat krásy Česka nebo relaxovat u moře? Blíží se čas jménem dovolená. Řecko, Itálie, Španělsko a plno dalších lokalit už se těší na vaši návštěvu. A co vy? Nasajte dovolenkovou atmosféru předem skrze deskové hry. Jaké? Máme seznam těch, které vtáhnou do děje svým provedením a ještě vás o dané zemi naučí něco nového.

Rodinná deskovka Imhotep vás přenese do starověkého Egypta, kde je vaším úkolem stát se významným stavitelem a vyrovnat se nejznámějšímu egyptskému architektovi Imhotepovi. S vybudováním monumentů souvisí těžba a přepravování kamenů. Tyto úkony vám však budou mařit protihráči. Zvládnete vše postavit jako první?

Znáte Opráski sčeskí historje? Pokud ano, nenechte si ujít stejnojmennou karetku, kde hráči svádí boj o události z české historie. Pokud jste tento podivný název nikdy neslyšeli, prozradíme, že jde o komiks, který jednoduchými ilustracemi a osobitým pravopisem znázorňuje české dějiny. Zábavná forma se vám jistě vryje pod kůži a dějepis najednou nabere úplně jiný směr. Hra je navíc skladná, takže s ní můžete vyrazit i na samotnou dovolenou.

U Česka ještě zůstaneme. Své znalosti si zábavnou formou procvičíte i v kvízové hře Znáte Česko Junior, kde na vás čekají otázky na témata týkající se naší země. Pokud si dostatečně věříte, zkuste dospěláckou verzi hry. Ta obsahuje 1 350 otázek ze 6 okruhů. Své mozkové závity natrénujete v oblastech historie, geografie, přírody, vědy, kultury a sportu.

Hra Cyclades z prostředí starého Řecka představuje národy, které bojují o kykladské ostrovy a staví na nich města. Deskovka vám připomene řecké bohy a bájné nestvůry. Válečný Ares, vládce moří Poseidon, Pegas nebo kraken vám ve hře dokážou velmi ulehčit nebo naopak znepříjemnit cestu k cíli. Strategie je vhodná od 13 let a až pro 5 hráčů.

TIP: Vybírejte řeckou dovolenou na portálu Skrz.cz. Ať už hledáte relax v přírodě, wellness pobyt nebo poznávací zájezd, Skrz vám pomůže vybrat tu nejlepší variantu. 

Závan exotických dálek přináší nádherně zpracovaná Polynesia. Jako náčelník Maorů se pokusíte se svým kmenem uniknout z domovského ostrova před výbuchem činné sopky. Objevování Tichomoří, péče o domorodce, rybaření, sběr surovin a plno taktických rozhodnutí tvoří relaxační zábavu až pro 4 hráče na přibližně 60 minut.

Jako investor do památek kolem slavného náměstí La Place de l´Etoile v Paříži je vaším úkolem udržet si pozici na výsluní a přelstít všechny ty, kteří se budou snažit francouzskou metropoli ovládnout. Rodinná deskovka Paris: l'Étoile potěší pěkným provedením a malým balením, se kterým se snadno cestuje.

 

 

Články odjinud