Na vlnách neznáma: Pirátské dobrodružství s appkou

Na vlnách neznáma: Pirátské dobrodružství s appkou
Sdílej
 
Desková hra Na vlnách neznáma je Pirátské dobrodružství, u kterého budete hodně číst a ještě víc poslouchat. Ale pozor, bez aplikace nedáte ani ránu! Více zjistíte v recenzi.

Ve většině kooperativních deskových her prostě táhnete za jeden provaz. V Na vlnách neznáma to tak docela neplatí: Jste sice na jedné lodi (doslova), máte společný cíl a musíte předcházet ztroskotáním i vzpourám, ale také jste piráti. A k těm troška chamtivosti a slávychtivosti patří, takže si navzájem budete i maličko konkurovat. Všechno ale bude záležet na scénáři!

Bez appky ani ránu

Na vlnách neznáma je totiž příběhová deskovka pro 3 až 7 hráčů od 14 let, ve které má hlavní slovo vypravěč. Jeho hlas se (spolu se šploucháním vln, křikem racků a dalšími zvuky, které dodávají atmosféru) line z bezplatné webové aplikace Forgotten Waters. V jakémkoli prohlížeči si otevřete stránku www.fwcrossroads.com a v nastavení vyberete češtinu. Bohatý obsah krabice vám pak k appce dodá parádní kulisy. Příprava hry je čistá radost!

Za okrajem oceánu

O něco menší radost je pročíst se pravidly, která sice nejsou dlouhá, ale napoprvé nám z nich šla trochu hlava kolem. Doporučujeme moc se tím netrápit a rovnou skočit do prvního scénáře Za okrajem oceánu, což je v podstatě tutoriál. V každém kole hry si poslechnete úvodní část a pak si v knize lokací vyberete, do jakých akcí se pustíte. Jaký bude jejich výsledek, to záleží jak na vašich pirátských schopnostech, tak přízni či nepřízni štěstěny.

V deskové hře Na vlnách neznáma zažijete pirátské dobrodružství •  Mindok

Piráti na vlnách

Slušná porce textu vás čeká i na osobních listech pirátů, kteří mají své vlastní úlohy, příběhy a sledují vlastní cíle. Podle toho, jak se vám ve hře Na vlnách neznáma daří, si vybarvujete hvězdy ve svém souhvězdí. Čím víc jich máte, tím víc stoupá pirátský věhlas. Právě to do kooperativní stolní hry vnáší více či méně skryté soupeření jednotlivých hráčů.


SHRNUTÍ: Deskovka Na vlnách neznáma je krásně vybavená a zábavná příběhovka s pirátskou tematikou.

VÝROBCE: Mindok

Prastaré deskovky: Nejlepší stolní hry za 5000 let

Prastaré deskovky: Nejlepší stolní hry za 5000 let

Pán prstenů: Dobrodružné putování po Středozemi

Pán prstenů: Dobrodružné putování po Středozemi

Za pokladem loupežníka Divouse: Česká deskovka tě vytáhne ven

Za pokladem loupežníka Divouse: Česká deskovka tě vytáhne ven

 

Články odjinud