Tramvaj 1910: Staňte se tramvajákem

Tramvaj 1910: Staňte se tramvajákem
Sdílej
 
Historická tramvajová linka rakouskouherského císařství ve městě Těšín je motivem deskové hry Tramvaj 1910. V deskovce, která se hraje skoro jako slavná desková hra Monopoly, se stanete tramvajákem s vlastní tramvají.

Za Rakouska-Uherska byl Těšín velké město s jednou z prvních tramvajových linek v císařství. Po první světové válce se rozdělil na Český Těšín a polský Cieszyn a tak to zůstalo dodnes. Zanikla i tramvajová linka najednou rozseknutá v půlce.

Tramvaj jede dokolečka dokola

Právě těšínská tramvajová linka o délce jedenácti stanic je motivem historické deskovky Tramvaj 1910. Každý hráč má svou tramvaj a musí jako první projet všechny zastávky.Hodíte kostkou, posunete se na políčku. Je-li to stanice, odškrtnete si ji v seznamu a pokračujete dál v kolečku trati. Zní to jako nuda, jezdit dokolečka a odškrtávat políčka, ale při hře se toho děje mnohem víc.

Desková hra skoro jako Monopoly a Dostihy a sázky •  Neno Games

Můžete měnit směr jízdy a zkusit trefit stanici, kterou jste přejeli. Prostřednictvím speciálních karet se dají zahrát různé výhody nebo škodit soupeři. Třeba když už má skoro všechny zastávky na seznamu proškrtané, můžete mu dát váš list a ten jeho si vzít. Vítěz zkrátka může být jen jeden a občas se u Tramvaje 1910 dá zasmát i vztekat jen proto, že někomu zrovna přišla dobrá karta.

Deskovka skoro jako Monopoly a Dostihy

Hratelností nejvíc připomíná Monopoly nebo Dostihy a sázky. Jezdíte dokola po čtvercové mapě se speciálními políčky, jen místo nakupování zastavujete ve stanicích. Tramvaj 1910 je velmi jednoduchá na naučení a netrvá moc dlouho,
do půl hodinky je dohráno. Zasazení do historického Těšína a tramvajové téma z toho dělá velmi originální deskovku, která se ale nedá hrát celý den.

Výroční edice Tramvaj 1910


Tramvaj 1910

SHRNUTÍ: Jednoduchá deskovka s originální tramvajáckou tematikou.

VÝROBCE: Neno Games

Zlatá řeka: Dobrodružná kovbojka na deskovce

Zlatá řeka: Dobrodružná kovbojka na deskovce

Kaskádie: Pohoda v lese a příroda hrou

Kaskádie: Pohoda v lese a příroda hrou

PHARAON: Potomci egyptského faraona to mají těžké

PHARAON: Potomci egyptského faraona to mají těžké

 

Články odjinud