Star Wars: Jabbův palác si zahraje každý

Star Wars: Jabbův palác si zahraje každý
Sdílej
 
Nová karetka Star Wars: Jabbův palác zabere asi tak stejně místa jako balíček karet na hru Prší. A přesto nabízí nečekaně bohatou zábavu s jednoduchými pravidly, díky kterým si zahrajete opravdu s každým.

V Jabbově paláci je horko. Tak jako lovci odměn a kdejací padouši na Tatooine i hráči hrají každý sám za sebe. Hra stojí na vybírání karet. Každá má nějakou hodnotu a efekt. Líznete si dvě a jednu vyložíte před sebe, čímž zahrajete její efekt. Druhou kartu si necháte skrytou v ruce. Až takto odehrají všichni hráči u stolu, skončí kolo a určí se vítěz, který získá vítězný žeton. Pak se karty znovu zamíchají, rozdají a začne nové kolo. Hraje se tak dlouho, dokud někdo z hráčů nezíská potřebný počet žetonů. Kdo to zvládne jako první, vyhrává hru.

Princezna Leia i Luke k vašim službám

Vtip je v tom, že díky efektům a různé síle karet se hra stále mění. Je nevyzpytatelná, motivuje k tomu hlídat situaci a v pravý čas blufovat nebo se spojit proti soupeři, který vede. Na kartách jsou postavy známé ze světa Star Wars i běžní obyvatelé Jabbova paláce od stráží až po Rancora na straně Jabby. Rebelové mají na kartách třeba princeznu Leiu nebo Luka Skywalkera. Rozdělení na hodné a zlé je věc pravidel, podle toho na sebe mají vliv některé karty i bodování určitých scénářů. Hráči jsou neutrální a hrají takové karty, jaké zrovna potřebují.

Star Wars: Jabbův palác je karetní hra, kterou si zahraje každý •  Blackfire

 

Star Wars si zahraje každý

Efekty karet se různí a kvůli nim nikdo z hráčů netuší, co se ve hře za chvilku stane. Když zahrajete Bobu Fetta, můžete někomu vzít kartu z ruky a položit ji před sebe. Princezna Leia vás nechá líznout si karty z balíčku a Jabba zase umí vyřadit zvoleného hráče, takže na konci kola přijde o šanci získat vítězný bod. Nová karetka Star Wars: Jabbův palác klame tělem. Rozměry je až malinká, zabere asi tak stejně místa jako balíček karet na hru Prší. A přesto nabízí nečekaně bohatou zábavu s jednoduchými pravidly, díky kterým si zahrajete opravdu s každým.


SHRNUTÍ: Jednoduchá a rychlá karetní hra ze světa Star Wars.

ZAPŮJČIL: Blackfire 

Savana: Prožeňte vojska Afrikou

Savana: Prožeňte vojska Afrikou

Odhodlání: Normandie - invaze jako deskovka

Odhodlání: Normandie - invaze jako deskovka

Kroniky Avelu: Zachraňte království!

Kroniky Avelu: Zachraňte království!

 

Články odjinud