Star Wars: Klonové války - Pomoz Obi-Wanovi zachránit galaxii

Star Wars: Klonové války - Pomoz Obi-Wanovi zachránit galaxii
Sdílej
 
Deskových her s logem Star Wars existují desítky. Nejnovější z nich Klonové války nás zaujala svižnou hratelností a spoustou hrdinů. Pomoz Obi-Wanovi zachránit galaxii.

Galaxie je ve válce! Armády droidů pod velením zlotřilého hraběte Dooku obsazují planetu za planetou. Galaktická republika se snaží zabránit nejhoršímu a posílá do akce svou armádu klonů pod vedením generála Kenobiho a hrdinných rytířů Jedi. Pokud se jim nepodaří zvítězit, ovládnou Sithové celou galaxii.

Star Wars a pandemický vzor

Star Wars: Klonové války vychází z populární deskovky Pandemic. V ní hrajete za skupinu vědců a mediků snažících se zastavit epidemii. Pandemic si svou oblibu získala díky vyváženosti, napětí a přístupnosti. Za masivní rozšíření ale může fakt, že má snadná a zábavná pravidla, která se dají během malé chvíle vysvětlit rodičům, prarodičům nebo kamarádům.

Klonové války vychází ze stejného základu. Místo vědců a doktorů jsou tu Jediové, místo epidemie armáda droidů pod vedením Sithů. I všechno ostatní ve hře, byť to třeba Pandemic připomíná, vyvolává atmosféru vzdálené galaxie, takže je deskovka jedním velkým galaktickým konfliktem.

Obi-Wan Kenob nebo hrabě Dooku

Na začátku si vyberete postavy. Každá je něčím speciální. Obi-Wan Kenobi si může přivolat posily. Mistr Yoda pomáhá ostatním Jediům v pohybu, a tak podobně. Stejně tak vyberete padoucha, proti kterému budete hrát.

Anakin Skywalker posiluje armádu v pozemním boji •  Blackfire

Ti se liší nejen ve schopnostech, ale i v obtížnosti. Třeba hrabě Dooku jde do bitvy rovnou s generálem Grievousem a svojí temnou učednicí Asajj po boku, zatímco Darth Maul jde do akce sice sám, ale zrychluje postup droidí armády.

Sithové postupují

Všechny postavy mají hezké plastové figurky, v krabici je ještě několik desítek menších postaviček droidů a lodí Obchodní federace, které dáváte na obsazené planety a symbolizují postup nepřátel galaxií.

Během herní partie se posouvají dvě počítadla: invaze znázorňující sílu nových droidích jednotek obsazujících planety a ohrožení. To odpočítává čas, kdy Sithové ovládnou galaxii a Jediové prohrají.

Mise Klonových válek

K vítězství musí Jediové splnit několik misí Klonových válek. Jakmile se jim to povede, utkají se tváří v tvář se Sithem a v případě jeho porážky osvobodí galaxii.

Nejsou na to sami, ve hře můžete používat hvězdné křižníky, stíhačky nebo postavy známé ze seriálu Klonové války. Jsou tu vojáci Rex, Fives, Cody či oblíbená jednotka Vadná várka, která se nedávno dokonce dočkala vlastního animovaného seriálu (píšeme o něm na stránkách ábíčka).

Star Wars: Klonové války funguje na principu oblíbené deskovky Pandemic •  Blackfire

Zábava na dlouho

Star Wars: Klonové války je zábavná strategie umožňující snadno se ponořit do jednoho z důležitých okamžiků Hvězdných válek. Různorodí hrdinové i padouši zaručí, že se brzy neohraje a díky dobře nastaveným pravidlům si ji užijete v jakémkoliv počtu. Jen ta hra pro jednoho je tu trochu naoko, protože ve skutečnosti hrajete jako ve dvou, ale ovládáte oba Jedie najednou.

Shrnutí: Zábavná strategie ze světa Star Wars s hezkými figurkami Jediů a Sithů.

Zapůjčil: Blackfire

Co jsou Klonové války?

Desková hra vychází z animovaného filmu z roku 2008 a následného seriálu. Ten se dočkal sedmi řad a poslední díl byl odvysílaný před třemi lety. Děj se odehrává mezi Star Wars filmy Klony útočí a Pomsta Sithů. Díky popularitě Klonových válek vznikla řada tematických her, knížek i komiksů. Postavy se objevily v dalších seriálech jako Mandalorian, Povstalci, Vadná várka nebo nejnovějším Příběhy rytířů Jedi.

Star Wars: Příběhy rytířů Jedi - Baby Yoda nebo Babysoka?

Star Wars: Příběhy rytířů Jedi - Baby Yoda nebo Babysoka?

Hvězdné války nikdy neskončí: O čem budou další Star Wars?

Hvězdné války nikdy neskončí: O čem budou další Star Wars?

Disney 100: Století Myšáka Mickeyho

Disney 100: Století Myšáka Mickeyho

 

Články odjinud