Pojďte si hrát ven: Žabky, přebíraná, barvy

Pojďte si hrát ven: Žabky, přebíraná, barvy
Sdílej
 
Žabky, přebíraná, barvy, horká brambora, hry se švihadlem – chcete přijít na to, co na nich vaše rodiče tak bavilo? Pojďte si hrát ven (55 zábavných her, které jsme hráli jako děti) se stejnojmennou venkovní hrou a přečtěte si recenzi, jak se povedla.

Podtitul „55 zábavných her, které jsme hráli jako děti“ je výstižný – v menší krabičce najdete výběr her, které hráli a o kterých by vám mohli vyprávět vaši rodiče, možná Pojďte si hrát ven

Pojďte si hrát ven před panelák

Celá sada venkovních her Pojďte si hrát ven se nese v retro duchu a jako titulní motiv si zvolila panelák. Na první pohled zvláštní volba je vlastně logická – právě na různých pláccích mezi paneláky se spousta dětských her odehrávala. A to nejenom u nás. Pojďme si hrát ven je totiž mezinárodní projekt, který začal v Rumunsku, odkud pocházejí jeho autoři Vlad a Mihai. Původně chtěli do svého výběru zařadit jen hry z Evropy, ale nakonec se rozhodli i pro takové, které se v různých podobách hrají téměř po celé zeměkouli.

Hry rodičů a prarodičů před panelákem •  Pikola

Hry jsou určené k hraní ve venkovním prostředí, ale některé se dají hráti uvnitř. V některých si hlavně zasportujete, v jiných potrénujete svou šikovnost, postřeh nebo týmovou spolupráci.

Proč jsme to hráli?

Na celkem 58 ilustrovaných kartách, které jsou přeložené do podoby sešitku, najdete 55 různých her. Karta s číslem 1 obsahuje úvod a seznam her, karta 57 rozpočítadla a 58 vám dává prostor k tomu, abyste zapsali své vlastní hry. Uvnitř každé karty najdete pravidla, zadní strana pak obsahuje rychlý souhrn informací.

Pojďme si hrát ven •  Pikola

V něm k vám budou promlouvat rodiče a prarodiče. Začíná totiž pokaždé stejnou otázkou: Proč jsme tu hru hráli? Odpověď může být různá: Od jednoduchých typu „protože jsme chtěli skákat“ až po ty složitější, které samotnou hru mnohdy výborně vystihují. V souhrnu také najdete, pro kolik hráčů je hra určena stejně jako různé tipy a triky nebo docela užitečný odhad toho, co vás na ní může a nemusí potěšit.


SHRNUTÍ: Hra Pojďme si hrát ven je šikovný způsob, jak se seznámit se starými hrami. A zjistit, že vás taky hrozně baví!

VÝROBCE: Pikola

Terra Futura: Česká karetní eko deskovka

Terra Futura: Česká karetní eko deskovka

Na vlnách neznáma: Pirátské dobrodružství s appkou

Na vlnách neznáma: Pirátské dobrodružství s appkou

Prastaré deskovky: Nejlepší stolní hry za 5000 let

Prastaré deskovky: Nejlepší stolní hry za 5000 let

 

Články odjinud