Marvel United: Avengers opět v akci

Marvel United: Avengers opět v akci
Sdílej
 
Avengers jsou opět v akci v zajímavé a zábavné deskové hře Marvel United. Zahráli jsme si s Iron Manem i Black WIdow. Čtěte si recenzi.

V Marvel United hráči postupují společně proti padouchovi, kterého ovládají tím, jak sami hrají. Každý si vybere jednoho superhrdinu a vezme si jeho balíček karet. Zvolí se padouch, proti němuž se bude bojovat – liší se v obtížnosti s tím, že Red Skull je nejlehčí. I tak dá zabrat, nenechte se zmást.

Závod s časem

Na stole rozložíte karty míst, ve kterých se bude příběh odehrávat: Máte tu laboratoře Tonyho Starka, náměstí Times Square nebo základnu Avengers. Nachází se v nich lupiči, unesení civilisté i pomocníci padouchů. Hrdinové musí porazit pomocníky, osvobodit civilisty nebo pozavírat lupiče, takže postupně čistí mapu. 

Padouch se přesouvá z místa na místo, vytváří nové lupiče a rukojmí. Po splnění potřebných úkolů Avengers mohou konečně vlítnout na padoucha a dát mu co proto. Ne vždy se to povede, hra je napínavý závod s časem.

Spolupráce je základ

V krabici najdete figurky, jde ale o karetní hru. Karty mají symboly pohyb, útok, hrdinská akce a žolík, na některých je i unikátní schopnost. Vykládají se do řady a každý hráč během svého kola hraje nejen symboly ze své karty, ale i ty, které vyložil kamarád před ním. Hráč s Black Widow například zahraje dvakrát pohyb a ten následující s Iron Manem pak kartu se dvěma útoky.

V deskové hře Marvel United jsou Avengers opět v akci •  Blackfire

To znamená, že se Iron Man může přesunout o dvě místa a pak dvakrát zaútočit na zloděje. Hráči si vykládáním karet pomáhají navzájem. Ke konci hry už se bez domluvy neobejdou, protože může rozhodnout každé kolo. Jde o propracovanou hru s jed- noduchými pravidly, kterou není snadné vyhrát. O to hezčí pocit vítězství přináší.


SHRNUTÍ: Superhrdinská hra s důrazem na spolupráci hráčů.

ZAPŮJČIL: Blackfire

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

Marvel: Filmy a seriály, vše, co se chystá

Thor: Láska jako hrom - Když blesk udeří dvakrát

Thor: Láska jako hrom - Když blesk udeří dvakrát

Stezka slávy: Vytvářejte příběhy

Stezka slávy: Vytvářejte příběhy

 

Články odjinud