Hračky v ABC: Česká deskovka Kvantum, konzole Arkade Blaster a Mish-Mash

Hračky v ABC: Česká deskovka Kvantum, konzole Arkade Blaster a Mish-Mash
Sdílej
 
Nová česká deskovka Kvantum potěší soupeřivé hráče. Herní konzole Arkade Blaster je propracovaný herní ovladač. Mish-Mash je jednoduchá hra, která procvičí váš postřeh. Recenze hraček, o kterých píšeme v časopisu ABC č. 14/2022.

Hračky v časopisu ABC č. 14/2022:

DESKOVÁ HRA

Kvantum: Vesmírný závod

Nová česká deskovka Kvantum potěší soupeřivé hráče. Navíc pokud máte sourozence, který se teprve učí sčítat, hraním Kvanta mu pomůžete k jedničkám z matematiky.

Dobře si to spočítejte

Pravidla jsou chytře vymyšlená a zároveň jednoduchá. Jde o klasický závod na trase start – cíl, ale po trati se nepohybujete hodem kostkou. Pohyb určují karty s planetami v balíčku a karty s mimozemšťany na ruce.

Na začátku každého kola se otočí karta planety s nějakým číslem. Hráči se podívají do svých očíslovaných karet s mimozemšťany, a když se jejich součet bude rovnat číslu na kartě planety, mohou je vyložit a pohnout se k cíli, tedy k přistání na tajemné planetě. Když si to spočítají špatně nebo nemají vhodné karty, jejich raketa se toto kolo nepohne.

Mimozemšťané v akci

Číslované karty se liší i barvami. Když se vám podaří zahrát karty jen v jedné barvě, získáte bonus. Třeba žlutí mimozemšťané zrychlí vaši raketu, červené potvůrky zase pošlete na soupeře, abyste mu sebrali karty. Jakmile se balíček karet dobere, zamíchá se a jede se dál, dokud první raketa nedoletí do cíle.

Nová česká deskovka Kvantum •  DinoToys

Kvantum je jednoduchá hra, založená na zábavné kombinaci číslovaných a barevných karet. Díky speciálním schopnostem mimozemšťanů není do posledního kola jasný vítěz a i ten, kdo je pozadu, může ostatní překvapit.

SHRNUTÍ: Jednoduchá hra na procvičení počítání zabalená do roztomilého vesmírného závodu.

ZAPŮJČIL: Dino Toys


KONZOLE

Arkade Blaster

Pod pojmem herní konzole si asi představíte něco trochu jiného než plastovou pušku. Ale Arkade Blaster klame tělem. Jde o propracovaný herní ovladač s tlačítky rozmístěnými tak, jak odpovídají ruce na pušce. Pak už stačí jenom zasunout do držáku mobil, zapnout hry podporované touto konzolí a můžete se pustit do bitvy.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

 

Články odjinud