Zamilujte se do matematiky díky nejlepším aplikacím

Zamilujte se do matematiky díky nejlepším aplikacím
Sdílej
 
O matematice se poslední dobou vášnivě diskutuje – a to hlavně kvůli možnosti zrušení povinné maturity. České žáky údajně matematika nebaví a jejich matematická gramotnost je podle výzkumů průměrná. Ve školách stále převažují klasické metody a formy výuky matematiky, které podle některých odborníků příliš nepodporují kritické myšlení žáků a nevzbuzují u nich takový zájem, jaký by si matematika zasloužila. My pro vás máme 5 aplikací, které si zamilujete, změní váš pohled na matiku a potrápí vaše hlavičky!

Photomath

Photomath je naprosto unikátní matematická aplikace. Vyřeší a vysvětlí přes miliardu matematických operací měsíčně. Je fantastickým pomocníkem při řešení matematických problémů, nebo pro kontrolu domácích úkolů. Její jedinečnost spočívá v možnosti naskenovat pomocí fotoaparátu ručně psaný matematický zápis, který aplikace rozdělí na jednoduché a snadno pochopitelné kroky a vyřeší. Díky tomu můžete lépe pochopit základní matematické postupy a danému řešení budete skutečně rozumět. Kromě této funkce obsahuje i vědeckou kalkulačku a umí vykreslit matematické problémy do grafů. Vývojářský tým spolupracuje s odborníky a pedagogy po celém světě a využívá v aplikaci nejúčinnější a nejmodernější matematické postupy. Photomath je zdarma a funguje také v offline režimu. Dostupná je pro iOS a Android.

Matematika Testy - Cvičení z matematiky

Cílem brněnské firmy Eductify je zjednodušit vzdělávání prostřednictvím moderních technologií. Tato aplikace je určena pro žáky základních a středních škol i gymnázií. Zahrnuje základní matematické operace a kompletní látku 1. a 2. stupně ZŠ. Ocení ji také rodiče, protože obsahuje teoretickou část, kde jsou všechny matematické jevy vysvětleny. Je také možné nastavit si učební plán, který se připomene a upozorní na naplánované testy, které je potřeba procvičit. Aplikaci je možné v omezené míře používat zdarma, plná verze je zpoplatněna. Dostupná je pro iOS a Android.

Aplikace Matematika testy - obsahuje testové otázky i teorii. •  www.eductify.com

Matematické hry - trénink mozku

Aplikace je určena především pro děti z prvního stupně ZŠ, ale i starším uživatelům pomůže zrychlit a zautomatizovat výpočty. Obsahuje několik různých matematických her, které jsou představeny pomocí jednoduchých piktogramů v hlavním menu. Některé z nich umožňují rozdat si to na jednom přístroji s kamarádem a zjistit, komu to počítá lépe. Design aplikace je spíše funkční a účelný než líbivý, tak vás při počítání nebude nic rozptylovat. Vývojář Pavel Olegovich nabízí také matematické aplikace zaměřené pouze na některou z matematických disciplín, jako je např. procvičování násobilky nebo počítání se zlomky. Aplikace je dostupná pro Android.

Nejlepší Aplikace: Fyzika zábavně a chytře

Nejlepší Aplikace: Fyzika zábavně a chytře

Math Games

Tato vzdělávací aplikace zatím bohužel čeká na svůj český překlad, ale podporuje i online hraní. Můžete si poměřit síly s kamarádem nebo hrát proti komukoliv z celého světa. Velkým plusem je možnost hru nakonfigurovat takovým způsobem, abyste se mohli zlepšovat v konkrétních dovednostech nebo se naopak zaměřit na oblasti, které vám dělají největší problém. U někoho to mohou být exponenciální rovnice, u jiného odmocniny nebo dělení a násobení. Od vývojářů z Godline Studios můžete vyzkoušet i některou z her na logické myšlení a potrápit tak obě mozkové hemisféry. Aplikace pro děti od 6 let je dostupná pro Android.

Math Games od vývojáře Godline Studios potrápí vaše mozkové závity •  https://www.appbrain.com/app/math-games/godlinestudios.MathGames

Zápalkový hlavolam - Matches Puzzle Game

Tato aplikace je určena především pro pobavení. Zápalkový hlavolam je klasická hra se zápalkami, kdy přesouváním, přidáváním a odstraňováním zápalek hledáte správné řešení. Hru pro děti od 8 let je možné rozběhnout i na starším zařízení, protože podporuje i telefony a tablety s nižším rozlišením. Aplikace umí česky, takže nebudete mít problém pochopit zadání. Mnoho úkolů je postaveno na jednoduchých matematických rovnicích a asi budete překvapeni, kolik různých rébusů jde vymyslet s několika sirkami. Hra vás asi hodně potrápí, ale těžší úkoly se střídají s těmi jednoduššími, takže vás nechá i odpočinout. Aplikace je dostupná pro Android.

5 nejlepších aplikací na 3D tisk: Objevte třetí rozměr

5 nejlepších aplikací na 3D tisk: Objevte třetí rozměr

Prozkoumejte celý svět: Aplikace na zeměpis

Prozkoumejte celý svět: Aplikace na zeměpis

Neztratit se ve světě: Aplikace na cizí jazyky

Neztratit se ve světě: Aplikace na cizí jazyky

 

 

Články odjinud