Jak se učit doma? Tipy na weby a aplikace. Ohromte své učitele

Jak se učit doma? Tipy na weby a aplikace. Ohromte své učitele
Sdílej
 
Pyžamové dny a sledování zábavných filmů a seriálů jsou určitě fajn, ale zavřená škola neznamená konec učení. Máme tady výjimečnou situaci, všichni musíme být doma a čas co nejlépe využít. A vy máte jedinečnou šanci ukázat, co ve vás je. Ohromte své učitele a rodiče a ukažte jim, že umíte být samostatní a učit se. Rodiče vás určitě rádi podpoří. Máme pro vás tipy na weby a aplikace, které vám s učením pomůžou.

 

Internet je plný učiva a může být složité se v tom množství vyznat. My v ábíčku jsme nadšení z webovek a mobilní aplikace celosvětové vzdělávací neziskové organice Khan Academy, která se, jako na zavolanou, dočkala v únoru překladu do češtiny. Je zdarma a bez reklam.

Khan Academy: Od matiky po hudebku

A co v ní všechno najdete? Matematiku pro ZŠ i SŠ, chemii, biologii, informatiku, kosmologii i hudbu nebo dějiny umění. Přes 800 videolekcí česky, přes 2 000 s českými titulky a mnoho interaktivních cvičení s okamžitou zpětnou vazbou. Vše je přehledně vysvětleno s nápomocnými grafikami, videi a živými ukázkami.

Učte se venku: Máme pro vás zajímavé výzvy

Učte se venku: Máme pro vás zajímavé výzvy

Obsah podle věku

Téměř veškerý výukový obsah je dostupný v češtině na cs.khanacademy.org. K dispozici je i mobilní aplikace na iOS i Androidu. Stáhnout si ji můžete i pro pozdější použití offline. Po přihlášení vám systém automaticky nabídne přiměřeně obtížný obsah, sleduje váš pokrok a nabízí opakování. Zábavný a zajímavý obsah pro Khan Academy vytváří mnoho vědců a odborníků, stát se vám ale může, že se neproklikáte k učivu, které zrovna potřebujete. Podívejte se proto na další možnosti, které vám učení doma usnadní.

Příklad s chipsy - Khan Academy vás naučí i pobaví •  https://cs.khanacademy.org

Weby s učivem a procvičováním

* V nakladatelství Fraus najdete zdarma všechny elektronické učebnice pro základní i střední školy. Možnost je také procvičování učiva na portálu Škola s nadhledem.

* Výukové materiály ke všem interaktivním učebnicím pro první i druhý stupeň nabízí zdarma také nakladatelství Nová škola

* Po dobu uzavření škol můžete využít elektronické verze učebnic Hejného metody včetně metodických komentářů a webinářů.

* Scio zpřístupnilo zdarma přes 500 online testů z matematiky a češtiny. Testy jsou určeny pro žáky 3. až 9. tříd.

* Matematiku hravě pro 1. - 9. ročník základních škol nabízí Matika.in, češtinu Gramar.in (1. - 6. třída ZŠ a 4. ročník SŠ) zeměpis na Geograf.in. Interaktivní tabulku chemických prvků a výklady najdete na Prvky.com.

* Češtinu a matematiku pro 1. a 2. stupeň základní školy jde procvičovat i na Onlinecvičení.cz a na Umímeto.cz, kde je dispozici čeština, angličtina, němčina, matematika nebo programování.

* Od pondělí se můžete také učit s Českou televizí, která pro vás připravila pořad UčíTelka, kde se bude každý den vysílat vyučování pro žáky prvního stupně. V úterý a ve čtvrtek vám pak pomůžou v pořadu Škola doma s přípravou na přijímací zkoušky. 

Učení online: Kde přehledně najít zajímavé odkazy?

Učení online: Kde přehledně najít zajímavé odkazy?

Nejlepší Aplikace: Fyzika zábavně a chytře

Nejlepší Aplikace: Fyzika zábavně a chytře

Neztratit se ve světě: Aplikace na cizí jazyky

Neztratit se ve světě: Aplikace na cizí jazyky

 

 

 

Články odjinud