Učení online: Kde přehledně najít zajímavé odkazy?

Učení online: Kde přehledně najít zajímavé odkazy?
Sdílej
 
Internet je plný učiva a může být složité se v tom množství vyznat. A možná vás už distanční výuka ani moc nebaví. Nevěšte hlavu, snad brzy se do lavic za spolužáky zase vrátíte. Zatím zkuste třeba zajímavé odkazy, kde si učivo můžete procvičit formou hry a určitě se i něco nového a zajímavého dozvíte. Máme pro vás tip, kde najdete přehledně vše, co je do školy potřeba.

 

Pokud už vám motivace k učení trochu pokulhává, v některých předmětech máte mezery a někde si třeba nevíte rady, pomůže škola hrou. Ostatně tu už v 17. stol. propagoval učitel národů Jan Amos Komenský, i když si určitě nedokázal ani ve snu představit, že studenti budou jednou sedět za počítačem.

Kde se učit online

Učiva, zábavného i méně zábavného, je na internetu mnoho a může být těžší se v něm vyznat. Proto vznikla užitečná stránka www.kdeseucit.cz.

„Vytvořili jsme databázi odkazů např. od Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, obecně prospěšné společnosti EDUin či neziskové společnosti Schola Empirica a doplnili jsme je o další odkazy, které nabízejí rozšíření základního vzdělání,“ říká Veronika Kovářová. Po zkušenostech s výukou svých dětí doma vytvořila doménu společně s Michalem Muchou, aby byly zdroje k distanční výuce přehlednější.

Přehledné odkazy k učení online najdete na www.kdeseucit.cz •  www.kdeseucit.cz

Škola přehledně a zábavně

Na stránkách www.kdeseucit.cz. najdete přehledně roztříděné učivo podle tříd od 1. až po 9., úkoly pro předškoláky, nechybí příprava na střední školu, celoživotní i alternativní vzdělávání. Zkusit si můžete třeba metodu profesora Hejného, myšlenkové mapy nebo jak a co se dá naučit venku.

Matematika •  www.kdeseucit.cz

A vedle procvičování matematiky, češtiny, cizích jazyků nebo chemie a fyziky najdete na stránce také odkazy na umělecké aktivity: Třeba online streamované přenosy divadelních představení, inspiraci k pohybu, multimediální tvorbu i zpřístupněné sbírky knihoven i galerií. „Doufáme, že si na těchto stránkách budou žáci, studenti i dospělí surfovat pro radost a při té příležitosti se i něco zajímavého dozví o světě kolem nás,“ dodává Michal Mucha.

Jak se učit doma? Tipy na weby a aplikace. Ohromte své učitele

Jak se učit doma? Tipy na weby a aplikace. Ohromte své učitele

Učte se venku: Máme pro vás zajímavé výzvy

Učte se venku: Máme pro vás zajímavé výzvy

Nejlepší aplikace roku 2020

Nejlepší aplikace roku 2020

 

Články odjinud