Aplikace na taháky: Chytrá pomoc se školou

Aplikace na taháky: Chytrá pomoc se školou
Sdílej
 
Vynalézavost některých studentů při tvorbě taháků je až obdivuhodná. Díky aplikacím na taháky se tato "těžká práce" mnohým ulehčila. My vás rozhodně nechceme navádět, abyste ve škole podváděli a používali appky při písemce. Berte je raději jako pomocníka při učení, plnění domácích úkolů nebo třeba zpracovávání referátů. Vybrali jsme pro vás ty nejlepší.

Taháky do kapsy

Za aplikací stojí parta teprve středoškoláků z Brna. A hned po spuštění s ní kluci slavili úspěch. Dnes má přes 100 tisíc stažení a není se čemu divit, je výborná. Po zapnutí se vám zobrazí nabídka předmětů, ze kterých si můžete přečíst výpisky. U odborných předmětů jde o desítky taháků, u klasických – třeba matematiky, češtiny, biologie – dokonce stovky. Stačí si jen rozkliknout obor, který potřebujete a vybrat si téma, které se zrovna učíte. Vše je hezky rozdělené, jednoduché, heslovité. Žádné sáhodlouhé články. Pokud v appce nějaký tahák postrádáte, nebo chcete doplnit informace, stačí si založit účet a rozšiřovat obsah můžete i vy!

Photomath

O podobné aplikaci snili někteří studenti snad už v době, kdy i první počítače byly hotové sci-fi. Kdo by také nechtěl, aby se za něj někdo popral s těžkými rovnicemi, nebo úlohami s názvem, který jde sotva vyslovit?

Photomath umí i úlohy vyšší obtížnosti •  red

Pokud si nevíte rady s nějakým příkladem nebo třeba jen zjišťujete, kde jste udělali chybu, stačí zapnout Photomath a úlohu vyfotit. Jediným a důležitým pravidlem při používání je, abyste psali čitelně. Systém pak příklad vypočítá a za pár sekund vám ukáže výsledek i s postupem. Rázem vidíte chybu, kterou jste přehlédli, máte objasněný příklad, kterému jste nerozuměli nebo také dokončený domácí úkol dříve, než ostatní vůbec zapnou propisku. Ale pst!

Zones Referáty

Aplikace původem ze Slovenska vám pomůže hlavně s tvorbou referátů. Sice jsou tam převážně texty ve slovenštině, ale té přeci všichni "bratři Češi rozumí." Jde opět o velmi jednoduchou aplikaci. Na hlavní stránce si vyberete kategorii (např. přírodní vědy) a z té poté zvolíte vhodnou podkategorii. V tu chvíli se vám načte ohromné množství již zpracovaných referátů na širokou škálu témat v oboru. Témata jsou hezky zpracovaná, důležité pasáže jsou barevně označené či zvýrazněné, většina textů je strukturovaná a snadno srozumitelná.

Tahák

V této appce nejde o předpřipravené informace, ale o databázi vašich vlastních poznámek. A to se hodí. Určitě se vyplatí funkce, kdy si ukládáte do složky fotografie "taháků". To se může hodit, když si fotíte zápisky od kamarádů z doby vaší nepřítomnosti a nechcete je lovit mezi selfíčkami v galerii. Pokud ale neradi čtete něčí rukopis, máte možnost si tahák napsat přímo do appky. Potřebné poznámky si také v době těsně před písemkou můžete připnout na nástěnku, abyste je měli hned po ruce.

Nejlepší Aplikace: Fyzika zábavně a chytře

Nejlepší Aplikace: Fyzika zábavně a chytře

Neztratit se ve světě: Aplikace na cizí jazyky

Neztratit se ve světě: Aplikace na cizí jazyky

Pozorujte ptáky: Aplikace pro birdwatchery

Pozorujte ptáky: Aplikace pro birdwatchery

Nejlepší aplikace za dobrodružstvím

Nejlepší aplikace za dobrodružstvím

 

Články odjinud