Nejlepší aplikace roku 2020

Nejlepší aplikace roku 2020
Sdílej
 
Poskytovatelé, vývojáři i uživatelé sestavují každým rokem žebříčky nejúspěšnějších aplikací a rok 2020 nebyl výjimkou. A také tato oblast byla v právě skončeném roku pod výrazným vlivem koronaviru. Všem žebříčkům bez rozdílu vévodily aplikace výukové a na aktivní trávení volného času. Přinášíme vám přehled těch nejlepších.

Google Play a nejlepší aplikace pro Android

Existuje mnoho úžasných aplikací, ale pokud se některá dostane v žebříčcích až na vrchol, znamená to také, že se stane velmi známou a používanou. Pokud tedy hledáte to nejlepší, je pravděpodobné, že některou z těchto aplikací již znáte nebo používáte.

Prozkoumejte celý svět: Aplikace na zeměpis

Prozkoumejte celý svět: Aplikace na zeměpis

Na vrcholu žebříčku se tak tradičně drží Google Drive, Google Maps nebo navigace a aplikace na dopravu Waze. Best of Google Play 2020 vyhrála aplikace Loóna: Bedtime Calm & Relax – relaxační aplikace umožňující uživatelům odpojit se rychle od stresujícího dne, která vás naladí a emocionálně připraví na přechod do režimu spánku.

Jedničkou a volbou uživatelů se stala aplikace Disney+, ve které je možné nalézt seriály, filmy a televizní pořady od Disney, Pixaru, Marvelu, Star Wars nebo National Geographic.

Appka Disney+ vás zabaví na dlouhé hodiny •  https://play.google.com

Apple: Nakousnuté jablko

Apple vybírá každoročně ty nejúspěšnější tituly v App Store a pro rok 2020 zveřejnil žebříček 15 úžasných aplikací a her, které inspirovaly svět. Společnost vyhlašuje nejlepší aplikace a hry pro všechna svá zařízení.

Mezi 15 finalistů se dostaly aplikace Wakeout! a ZOOM Cloud Meetings. Zatímco ZOOM umožňuje vytvářet schůzky až pro 100 uživatelů, propojit všechna dostupná prostředí a spolupracovat v reálném čase, Wakeout! vsadil na jednoduchá, krátká cvičení, díky kterým je možné udržet se v kondici kdekoliv a kdykoliv.

ZOOM Cloud Meetings •  https://apps.apple.com

To nejlepší od Samsungu

Také Samsung pro své uživatele sestavil žebříček Best of Galaxy Store Awards 2020. Mezi 22 nejlepších se probojovaly také dvě aplikace: BetterHelp a NBA Top Shot od Dapper Labs.

BetterHelp: Online Counseling & Therapy byla vyhlášena nejlepší welness aplikací, která umožňuje komunikovat s více než 3000 vyškolenými, zkušenými a akreditovanými terapeuty a získat tak okamžitou odbornou pomoc, pokud ji zrovna potřebujete.

NBA Top Shot je digitální platforma a hra pro fanoušky basketbalu, která shromažďuje a vlastní nejlepší momenty v historii ligy NBA a je možné je sbírat, vyměňovat nebo s nimi obchodovat.

Jak se učit doma? Tipy na weby a aplikace. Ohromte své učitele

Jak se učit doma? Tipy na weby a aplikace. Ohromte své učitele

Rodičovský výběr

Distanční výuka nás donutila začít používat elektronické zdroje mnohem více než v letech předchozích. Rodičovský výběr různých časopisů a webových platforem se tak zaměřil na výukové aplikace a my vám přinášíme ty nejlepší z nich.

Number Run

Zábavná matematická appka, která obsahuje 52 úrovní na procvičení základních matematických operací jako je sčítání, odčítání, násobení a dělení. K dispozici je zdarma jak pro Android, tak pro Apple a je určena pro děti od 6 let.

Matemág je založen na Hejného metodě výuky matematiky •  Matemág

Matemág

Českým ekvivalentem pro Number Run je aplikace Matemág, založena na Hejného metodě výuky matematiky. Obtížnost je rozdělena do čtyř kategorií a na děti čeká řešení logických a matematických úloh. 1/3 hry je k vyzkoušení zdarma a vývojáře je možné podpořit zakoupením plné verze hry, která obsahuje přes 500 zadání úkolů se zvyšující se náročností.

Khan Academy

Stálicí, která se usídlila na vrcholku všech vzdělávacích výběrů je aplikace Khan Academy. Vzdělávací appka se širokým záběrem vás může naučit základy cizích jazyků, přírodních věd, hudby nebo třeba dějin. Díky Khan Academy se můžete připravit na přijímací zkoušky, mezinárodní zkoušky nebo jen prohloubit znalosti z oblastí, které vás zajímají.

Aplikaci vyvíjí americká nezisková organizace a také díky tomu je bezplatná a poskytuje prvotřídní vzdělání komukoliv, kdekoliv a kdykoliv. Je k dispozici ve verzi pro malé děti, tak pro ty větší.

TED talks - nejzajímavější přednášky na jednom místě •  TED talks

TED

V aplikaci TED objevíte více než 2000 přednášek, které je možné třídit podle tématu nebo obsahu a zasahují široký záběr témat od vědeckých, technologických až po psychologické a motivační. Jazyková bariéra je odstraněna díky titulkům ve více než 100 jazycích. Přednášky je možné si také stáhnout a přehrávat offline. Aplikace je zcela bezplatná.

Česká gramatika

Topka pro české rodiče a žáky. Aplikace je určená k procvičování českého jazyka a na uživatele čeká přes 4000 úloh, které jsou přehledně seřazeny do několika okruhů. Většina z nich je zcela zdarma. Jednotlivá cvičení jsou řazena pro děti od druhé třídy až po žáky maturitních ročníků středních škol a gymnázií.

Busuu - váš parťák pro učení cizích jazyků •  Busuu

Busuu

Pokud chcete distanční výuku a pobyt doma využít k naučení cizího jazyku zábavnou a originální formou a zároveň poznat nové lidi, nainstalujte si aplikaci Busuu. Aplikace je vhodná pro uživatele s různými úrovněmi jazykových znalostí a „mluví“ anglicky, francouzsky, španělsky, italsky, německy, čínsky, japonsky, portugalsky, polsky, rusky, arabsky a turecky.

Aplikaci pro své učení používá už 100 milionů lidí. Velkou výhodou je možnost konverzace s rodilými mluvčími a je určena jak pro úplné začátečníky, tak pro uživatele, kteří se chtějí zdokonalit.

Neztratit se ve světě: Aplikace na cizí jazyky

Neztratit se ve světě: Aplikace na cizí jazyky

Milujeme vědu: Nejlepší vědecké aplikace

Milujeme vědu: Nejlepší vědecké aplikace

5 nejlepších aplikací na 3D tisk: Objevte třetí rozměr

5 nejlepších aplikací na 3D tisk: Objevte třetí rozměr

 

 

Články odjinud