Začala škola: Trénujte mozek pomocí aplikací

Začala škola: Trénujte mozek pomocí aplikací
Sdílej
 
Nastartovat na plno mozek, soustředit se, plnit denní povinnosti, organizovat si čas – pro někoho to po distanční výuce a prázdninách může být složitější. Rozptýlení je všude kolem nás, kvůli sociálním médiím a dalším online aktivitám může být těžké dokončit své úkoly včas a v požadované kvalitě. Naštěstí existuje řada aplikací zaměřených na mentální trénink, produktivitu a odstranění prokrastinace, které vám mohou pomoci. Vybrali jsme pro vás ty nejlepší.

Lumosity Brain Training

Pokud máte pocit, že začínáte mít problémy s pozorností a pamětí, zkuste hru Lumosity. Měla by vám pomoci zlepšit kognitivní funkce při každodenním hraní a funguje jako osobní trenér pro váš mozek. Ve hře plníte pravidelným hraním výzvy a můžete sledovat, jaké děláte pokroky. Lumosity přebrala vědecky ověřené úkoly a přetvořila je na zábavné hry. Trénink mozku je přizpůsoben přímo vám a zaměřuje se na dovednosti, na kterých vám nejvíc záleží: Paměť, pozornost, flexibilita, rychlost zpracování nebo řešení problémů. Hra je zdarma v omezeném režimu v desktopové, Android i iOS verzi, za plný přístup si zaplatíte měsíčně 15 $.

lumosity.com

Nejlepší Aplikace: Fyzika zábavně a chytře

Nejlepší Aplikace: Fyzika zábavně a chytře

StayFocusd

Online aplikace StayFocusd omezuje množství času, který trávíte na webových stránkách. Nastavíte si dobu, po kterou budete moct dané stránky během dne používat a jakmile vyčerpáte svůj časový limit, budou zablokovány, abyste se mohli soustředit na učení. Nastavení aplikace umožňuje blokovat nebo povolit celé weby, konkrétní subdomény, konkrétní stránky, dokonce i konkrétní obsah na stránce (videa, hry, obrázky, formuláře atd.) a odfiltrovat tak největší „žrouty“ vašeho času. Aplikace je zdarma k dispozici pro uživatele prohlížeče Chrome.

StayFocusd

Soustřeďte se na svůj cíl a vypěstujte virtuální i skutečný strom •  Forest - Focus Timer for Productivity

Forest - Focus Timer for Productivity

Tato appka je ověnčena mnoha cenami, v roce 2016 byla ohodnocena jako Google Play aplikace roku. Pokud se chcete soustředit, zasadíte semínko, ze kterého vám vyroste sazenice a do 30 minut i celý strom. Váš strom může uvadnout, pokud podlehnete pokušení a začnete surfovat po blokovaných stránkách. Když se ale soustředíte na úkol, který jste si stanovili, váš strom vyroste. Jestliže vytrváte, můžete vypěstovat celý les.

Tímto způsobem si vytvoříte produktivní návyky. Můžete sledovat denní/týdenní/měsíční pokroky, získávat odměny, soutěžit s uživateli z celého světa, pěstovat stromy i s přáteli. Základní aplikace je zdarma, ale v rozšířené placené verzi můžete své virtuální stromy přeměnit na skutečné. Partner aplikace Trees for the Future už díky ní na Zemi vysadil více než 1 milion skutečných stromů. Forest je aplikace pro chytré telefony, ale ke stažení ji najdete také jaké doplněk prohlížeče Chrome.

Forest - Focus Timer for Productivity

Nej aplikace do školy: Zábavná fyzika, matematika, zeměpis i taháky

Nej aplikace do školy: Zábavná fyzika, matematika, zeměpis i taháky

Remember the Milk

Jste roztržití a pro jeden úkol zapomenete na druhý? Přesně pro vás je tu chytrá aplikace Remember the Milk. Už nikdy nezapomenete koupit mléko, ani cokoliv jiného. Aplikace usnadňuje definování nových úkolů, podúkolů a to včetně data, priority, opakovaní a dalších možností. Můžete se rozhodnout, jestli se má úkol připomenout prostřednictvím e-mailu, SMS nebo jiných mobilních aplikací.

Pokud často zapomínáte a ztrácíte soustředění, je to skvělý způsob, jak se vrátit na správnou cestu. Aplikace je zdarma volně ke stažení a použití pro všechna mobilní i desktopová zařízení. Placená PRO verze vám pak přinese některá pokročilá nastavení a je možné ji synchronizovat s jinými produkty.

Remember the Milk

Aplikace Noisli vám pomůže k soustředění pomocí zvuků •  noisli.com

Noisli

Odvádí vaši pozornost zvuky z okolního prostředí? Máte dětský pokoj společný se sourozencem, který vás ruší? Nebo se chcete o přestávce soustředit v místnosti plné hlučných spolužáků? Noisli je jedna z nejlepších aplikací, která vám umožní míchat a přehrávat různé zvuky a vytvářet akustická prostředí, která vám pomohou zůstat plně soustředěný. Používá se především k přehlušení nepříjemných okolních zvuků pro lepší koncentraci nebo naopak pro vytvoření příjemného prostředí pro relaxaci a spánek.

Appka je skvělá také pro studenty, protože umožňuje použití časovače a rozptýlení soustředění mezi menší časové úseky. V bezplatné verzi je k dispozici 16 základních zvuků, případně je možné zvolit některou z placených verzí, která výběr rozšíří až na 28. Všechny zvuky je možné přehrávat offline.

Noisli

Aplikace MindNode vám pomůže s myšlenkovými mapami •  MindNode - Mind Map & Outline

MindNode - Mind Map & Outline

Každý skvělý nápad začíná myšlenkou a pak další a ještě další. MindNode je nejúžasnější aplikace pro brainstorming pro Mac a iOS. Je perfektním řešením pro tvorbu přehledných myšlenkových map. Umí zaznamenat slova, obrázky, úkoly nebo poznámky. Pomocí myšlenkové mapy je možné vizuálně zaznamenat a uspořádat své nápady a přidávat k nim nové. Dokument si můžete upravit pomocí předpřipravených motivů nebo vlastních nálepek. Své dokumenty můžete následně sdílet s ostatními, takže je MindNode vhodný i pro týmové projekty.

MindNode

Zamilujte se do matematiky díky nejlepším aplikacím

Zamilujte se do matematiky díky nejlepším aplikacím

Habitica

Nemotivuje vás klasický seznam úkolů, ale dáváte přednost zábavnějšímu přístupu? Zkuste appku Habitica, která zaznamená vaše úkoly herní formou. V aplikaci jste zastoupeni avatarem, který vypadá, jako by vypadl z RPG hry. Zaškrtněte úkoly ze svého seznamu a vaše postava získá zkušenosti i zlato, které můžete „utratit“ např. za lepší vybavení a také sbírat roztomilé mazlíčky. Pokud ale jednotlivé úkoly nesplníte včas, tak vaší postavě uškodíte. Habitica je k dispozici buď zdarma, nebo ve čtyřech různých placených verzích jak pro Android tak pro iOS.

Habitica

Přistupte ke svému životu jako RPG hře •  habitica.com

Kids ToDo List

A na závěr také jeden To-Do List pro ty nejmenší z vás. Kids ToDo List je aplikace zaměřena na nejmladší žáky. Jedná se o zábavný plánovač, který umožňuje dětem pomocí obrázkových karet sestavit rychle seznam úkolů, které musí každý den zvládnout. I prvňáčkovi tak připomene, že si má umýt obličej a vyčistit zuby, nasnídat se, nabalit svačinu a vyrazit včas do školy.

Všechny karty s obrázky umožňují také záznam hlasu, který říká, co je úkolem. Je možné také vytvářet vlastní karty s obrázky a zvuky. Po úspěšném dokončení úkolu budete odměněni rybou, kterou můžete přidat do své sbírky. Skvělá aplikace pro malé děti, která v základní bezplatné verzi nabízí 100 různých kartiček a je k dispozici jak pro Android tak iOS.

Kids To Do List

5 nej vesmírných aplikací: Výlet po hvězdné obloze a do vesmíru

5 nej vesmírných aplikací: Výlet po hvězdné obloze a do vesmíru

Jak se stát opravářem aut, vlaků, tanků i roverů na Marsu? Hry pro mechaniky!

Jak se stát opravářem aut, vlaků, tanků i roverů na Marsu? Hry pro mechaniky!

Folding@home: Váš počítač může zachránit lidstvo!

Folding@home: Váš počítač může zachránit lidstvo!

 

Články odjinud