Hračky v ABC: Deskovka Pac-Man, karetka Sopečný ostrov a sluchátka ConnectIT Neo White

Hračky v ABC: Deskovka Pac-Man, karetka Sopečný ostrov a sluchátka ConnectIT Neo White
Sdílej
 
Desková hra Pac-Man je videoherní klasika přímo na vašem stole. Karetka Adventure Games: Sopečný ostrov se zaměřuje na vyprávění a odhalování tajemství. A herní sluchátka ConnectIT Neo White nabízející víc, než by se podle jejich ceny mohlo zdát. Recenze hraček, o kterých píšeme v časopisu ABC č. 12/2022.

Hračky v časopisu ABC č. 12/2022:

Desková hra

Pac-Man: Klasika na stole

Pac-Man je ve světě videoher klasika. Zrodil se v osmdesátých letech a způsobil podobnou revoluci jako další herní legendy Space Invaders nebo Super Mario. Nyní vychází desková hra, se kterou si starého dobrého Pac-Mana užijete i v partě u jednoho stolu.

V jednoduchosti je síla

Deskovky podle videoher mají různou kvalitu. Některé zajímavě rozšiřují herní světy, jiné trochu spoléhají na slavné jméno. Pac-Man jde ale jinou cestou – snaží se hratelnost a pravidla původní hry věrně překlopit do deskovky.

Do toho se objevuje ovoce přidávající body, jsou tu i bonusy umožňující Pac-Manovi chvíli nabrat sílu a sežrat duchy, kteří se musí vrátit do domečku, než zase vyrazí na lov. Jeden hráč hraje za Pac-Mana, ostatní za duchy. Jakmile je Pac-Man lapen, sečte si body a hraje za něj jiný hráč. Kdo posbírá více bodů, vyhrál.

Nepodceňujte náhodu

Pravidla jsou jednoduchá, a kdo alespoň jednou hrál videohru, okamžitě se tu zorientuje. Napětí obstarává prvek náhody, kdy ani jeden hráč netuší, jak bude moci v příštím kole hrát. U Pac-Mana rozhoduje hod kostkami, u duchů pořadí a číslo uvedené na lízaných kartách.

Desková hra Pac-Man •  Blackfire

Kdo má rád hru pod kontrolou, tomu toto pravidlo nesedne. Na druhou stranu jste i v původním Pac-Manovi museli reagovat rychle a podle měnící se situace, což se snaží deskovka zachovat. Jde jí to výborně, Pac-Man je zábava, která si ponechává spád a jednoduchost původní videohry.

SHRNUTÍ: Nečekaně věrné překlopení videohry do zábavné deskovky s jednoduchými pravidly.

ZAPŮJČIL: Blackfire


Karetní hra

Adventure Games: Sopečný ostrov

Adventure Games je název série her zaměřených na prožití příběhu. Česká společnost Dino Toys má v této sérii zatím více únikové hry než příběhovky, ale Sopečný ostrov trochu mění rovnováhu sil. Nenajdete tolik hádanek, větší roli hraje vyprávění a volby hráčů při společném pátrání po záhadě, co se stalo ostrovem.

Karetní hra Adventure Games: Sopečný ostrov •  Dino Toys

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

 

Články odjinud