Hračky v ABC: Jízdenky, prosím: Vlak duchů je strašidelná verze deskové hry

Hračky v ABC: Jízdenky, prosím: Vlak duchů je strašidelná verze deskové hry
Sdílej
 
Jízdenky, prosím: Vlak duchů je strašidelná verze oblíbené deskové hry. V ábíčku jsme si ji odvážně zahráli a jak to dopadlo, odhaluje recenze ABC. Testovali jsme taky výrobní sadu hopíků Bouncy Balls, myš Katar Elite Wireless a deskovku Zátoka obchodníků.

Hračky v ABC č. 24/2022:

DESKOVÁ HRA

Jízdenky, prosím: Vlak duchů

Městem chodí strašidla

V deskovce Jízdenky, prosím! stavíte železniční tratě a propojujete evropská města. Vyšlo několik variant z jiných kontinentů nebo menší verze, kde budujete dopravní síť v jednom městě. Ale strašidelná varianta? Ta tu ještě nebyla!

Bubáci, kam se podíváš

Vlak duchů se odehrává v době Halloweenu. Městem chodí koledníci a projíždějí strašidelné povozy. Právě ty budete pomocí karet vozů skládat a pokusíte se propojit co nejvíc míst na mapě. Je tu zelený vůz s oživlými stromy, žlutý se strašáky s dýní na hlavě, modrý s kostlivými piráty a tak dále. Náležitě děsivě působí místa, která budete propojovat. Bažina, perníková chaloupka nebo temný maják.

Tak kudy?

Zatímco původní Jízdenky, prosím! boduje hráče podle délky postavených železnic a splnění jízdenek, tedy propojení dvou bodů na mapě jen přidává bonus k celkovému hodnocení, ve Vlaku duchů se na body nehraje. Vyhraje ten, kdo jako první splní úkoly ze šesti jízdenek. Je to trochu jiný styl. Nemusíte vůbec myslet na vítězné body, a tedy propočítávání tratí, soustředíte se jen na propojování strašidelných míst.

Jízdenky, prosím: Vlak duchů je strašidelná verze oblíbené deskové hry •  Blackfire

Kromě unikátních úkolů na jízdenkách můžou navíc všichni hráči spojovat vytyčená místa a získat tím bonusy jako karty navíc nebo splněnou jízdenku. Na druhou stranu je tu těsnější mapa, takže se ve více lidech brzy stane, že si budete křížit cesty a pak musíte měnit plány, kudy vaše cesta povede. Vlak duchů je zábava pro celou rodinu a nabízí roztomile strašidelnou atmosféru. Prima volba na zimní večery.

SHRNUTÍ: Jednodušší verze Jízdenky, prosím! se strašidelnou atmosférou a jinou cestou k vítězství.

ZAPŮJČIL: Blackfire

VÝROBNÍ SADA

Bouncy Balls

Kdo by neznal hopíky, nezbedné gumové míčky odrážející se od všeho možného? Že se vyrábí ve všelijakých barvách a velikostech je jasné, ale napadlo vás, že byste si někdy hopík zkusili vyrobit sami? Firma Clementoni vám to nyní se sadou Bouncy Balls umožní.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

 

Články odjinud