Recenze ABC: 12 říší je přijemně rychlá karetka

Recenze ABC: 12 říší je přijemně rychlá karetka
Sdílej
 
12 říší je přijemně rychlá karetka. Zabaví, ale na jak dlouho? Dozvíš se v recenzi ABC. Ábíčko vyzkoušelo taky deskovku Ucho, CubicFun 3D Puzzle a gamingovou myš ConnectIT Neo Elite. Testy najdeš tady!

Hračky v ABC 5/2023:

Karetní hra

12 říší: Kámen, nůžky, kostka

V království Dvanácti říší začal boj o trůn. Adepti na budoucího krále zasednou k jednomu stolu a mírumilovně si to rozdají v karetní hře.

Hlavní jsou karty

Všichni začínáte stejně – máte kostku a předpřipravený balíček postav. Každý hodí kostkou, a kdo má nejvyšší (či nejnižší) číslo, získá bod a přiblíží se tak celkovému vítězství. Jenže kdyby šlo jen o házení kostkou, byla by hra o ničem. A proto jsou tu zmíněné karty.

Na každé najdete postavy s různými efekty. Orákulum vás nechá hodit znovu, Robot a Parazit vám zvýší či sníží hodnotu hodu, Lotři zase všem hráčům přetočí kostky na opačnou stranu a tak dále.

Karty si každý vybírá tajně a odhalí je všichni najednou. Díky tomu připomíná hra systém kámen, nůžky, papír, protože každá karta může rozhodnout o získání bodu, ale nikdy nevíte, kdo jakou zahraje.

Příjemná rychlovka

Házení kostkou není pro získání bodu zas tak důležité, o vítězi místo náhody rozhoduje správné promyšlení a zahrání té či oné vhodné karty. 12 říší má jednoduchá pravidla, která rychle vysvětlíte každému.

Příjemná karetka 12 říší •  Albi

Díky svižnému tempu trvají jednotlivé hry jen pár minut. Během nich si užijete zábavu plnou překvapení a nečekaně vtipných okamžiků, kdy soupeři vyfouknete bod před nosem. Na delší hraní, třeba na celé odpoledne, ale 12 říší není.

SHRNUTÍ: Svižná jednoduchá hra, která umí zabavit, ale ne na dlouho.

ZAPŮJČIL: Albi

Desková hra

Ucho

Ve světě neslyšících

Neslyšící mají dva způsoby dorozumívání. Mezi sebou si povídají znakovou řečí a těm, kteří znaky neumí, odezírají ze rtů. Deskovka Ucho má za cíl pobavit a zároveň svět neslyšících přiblížit ostatním.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

 

Články odjinud